Akadálymentes sportolás a Balatonnál


2024.01.07 - Balatonica
akadálymentes jelzés

Sport határok nélkül elnevezéssel startol az a nemzetközi projekt, amely a fogyatékossággal élőkre fókuszál, akadálymentes sportrendezvényeket szervezve idén tavasszal a Balatonnál – horvát, szlovén, magyar együttműködéssel.




A Balaton Fejlesztési Tanács közleménye kiemeli, hogy a fogyatékossággal élő emberek a magyar társadalom egyik leghátrányosabb helyzetű csoportjai közé tartoznak, akiknek nem csupán az egészségi állapotukból fakadó nehézségek jelentenek kihívást, hanem a társadalmi kirekesztettség is megnehezíti az életüket. A sportolás azonban segítséget nyújthat számukra! A sport amellett, hogy segíti a fogyatékossággal élő személyek fizikai állapotának javítását, oldja a szorongást, segíti a társas kapcsolatok kialakítását és az érintettek társadalmi befogadását is.

Sok fogyatékossággal élő személy sajnos nem tud rendszeres testmozgást végezni a megfelelő sportolási lehetőségek hiánya miatt. A SPORT HATÁROK NÉLKÜL (No Boundaries) elnevezésű projekt ezen kíván változtatni. Az Erasmus+Sport program által támogatott projekt célja, hogy sportrendezvények szervezése révén lehetőséget teremtsen a fogyatékossággal élő személyek számára, hogy mozoghassanak és élvezhessék a sportolás örömét.

A projekt nemzetközi együttműködés keretében valósul meg: horvát részről Muraköz Megye Önkormányzata (mint vezető partner), szlovén részről Lendva Község Önkormányzata, míg hazánkból a Balatoni Integrációs Közhasznú Nonprofit Kft. vesz részt a partnerségben.

 

Forrás: hirbalaton / Balaton Fejlesztési Tanács

KAPCSOLÓDÓ

>> NE HALASSZUK JANUÁRRA AZ ÚJÉVI FOGADALMAKAT!

>> MILYEN LESZ A BALATON JÖVŐJE A KÖZÉPISKOLÁSOK SZERINT?