A magyarok harmada, a tinédzserek fele tervez balatoni üdülést


2024.06.07 - Balatonica
strand unikornis

Egy friss felmérés szerint minden harmadik magyar biztosan tervez legalább egy balatoni üdülést idén. Leginkább pár napot, illetve egy hetet szeretnének eltölteni a vendégek a Balaton környékén, ahol többségük naponta legalább 10-20 ezer forintot költene el fejenként.




A köveskáli Mandilla Hotel és az Opinio kutatócég közös reprezentatív felmérést tett közzé a magyarok balatoni üdülésre vonatkozó terveikről. Kiderült, hogy tízből négy budapesti, illetve a tinédzserek (16–19 év) több mint fele (52 százaléka) ellátogat a Balatonhoz, de az 50–59 éves korosztály közel kétharmada ezt egyáltalán nem tervezi.

A balatonozók döntő többsége, konkrétan a 71 százaléka, különösen a 20 év alatti fiatalok (85 százalék) leginkább nyári üdülést választanak. Sokan (40 százalék) még nem véglegesítették, hogy merre veszik az irányt, de akik már tudják, azoknál a déli (27 százalék) és az északi part (19 százalék) is népszerű célpont, illetve nagyjából hasonló arányban (14 százalék) vannak azok, akik mindkét partra terveznek eljutni idén.

A kutatás eredeményei megerősítették azt a feltevést, hogy a versenyképes ár mellett az elhelyezkedés, a szolgáltatások minősége, a pihentető környezet, a szobafelszereltség, és a vendégszeretet a legfontosabb szempontok a szállás kiválasztásánál. Az összes válaszadó közel negyede (24 százalék) 20–40 ezer forintot kalkulál személyenként, míg 7 százalékuk ennél is többet áldozna a napi kiadásokra az idén. 

 

Forrás: vg.hu / hirbalaton, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> STREET TRAINING: TANULÁSI FESZTIVÁL A BALATON PARTJÁN

>> NEKIK A TE MINDÖSSZE 1%-OD PONT ELÉG