Az Apple bombasztikus újításai


2023.06.08 - Balatonica
apple irodaház logó

Az Apple Fejlesztői Világkonferencia hétfői kiadása ország-világ előtt bemutatta az informatikai megavállalat vadonatúj kütyüit és szoftveres fejlesztéseit. A legnagyobb dobásnak az Apple Vision Pro korszakváltó VR-szemüveg és az iOS 17 operációs rendszer újdonságai bizonyultak.




A kaliforniai Apple Parkban megtartott konferencián rántották le a leplet a régóta várt virtuális (és kevert) valóság szemüvegről, az Apple Vision Pro eszközről. A szemüveg működése az úgynevezett kiterjesztett vagy kevert valóság és a teljesen virtuális valóság között kapcsolgatható. Külső akkumulátorról és konnektorba töltve egyaránt használható. A szemünk mozgatása, az ujjaink érintése és a hangunkkal kiadott parancsok működtetik. A szemünk elé kivetített virtuális felületen tévét nézhetünk, játszhatunk, videóhívást kezdeményezhetünk, vagy akár három dimenziós tartalmakat jeleníthetünk meg. Miután ez egy szemüveg, bárhol felvehetjük és alkalmazhatjuk a nevezett funkciókat. A 4K felbontású látvány szebb képeket közvetít, mint az otthoni okostévénk.

Az eszköz ára 3499 dollár lesz, ami körülbelül 1,2 millió forintnak felel meg.

 

 

A másik várva várt bejelentés az iOS 17 operációs rendszer frissítései vonatkozott, amelyek elsősorban a kommunikáció területét (FaceTime, iMessage) érintik. Érdekesség, hogy például a hangüzeneteket is képes lesz szöveges formában megjeleníteni az alkalmazás. Precízebb lesz továbbá az autocorrect funkció, valamint az intelligens asszisztensünknek (Siri) is többféle parancsot adhatunk ki mostantól. A látványos újításként beharangozott Standby funkciónak köszönhetően a mobilunk intelligens kijelzőre vált használaton kívül, ahol a kedvenc fotóink, az időjárási előrejelzések és egyéb értesítések futnak majd megszakítás nélül.

A NAPHÍRE közzétette azon eszközök listáját, ahol a frissített operációs rendszer és vele együtt az összes új funkció (várhatóan szeptembertől) letölthető lesz. Akinek tehát az alábbiak közül valamelyik eszköz a birtokában van, hamarosan kipróbálhatja a 2023-as fejlesztéseket rajta: iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone SE (minimum második generációs), iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max.

 

Forrás: 24.hu / NAPHÍRE, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ÖT HABKÖNNYŰ MOZIFILM A NYÁRRA

>> MINDEN, AMI ZENE ÉS BALATON JÚNIUSBAN