A balatonfüredi vízparton nyílik különleges jégpálya


2023.11.22 - Balatonica
korcsolya

Megújul és jelentősen kibővül a balatonfüredi városi jégpálya, közel háromezer négyzetméteres jégfelületen, összesen egy kilométer hosszan lehet majd korcsolyázni Balatonfüred legkedveltebb parti részén.




Különleges élménynek ígérkezik korcsolyázva végignézni a füredi Balaton-partot. Az évek óta közkedvelt Zákonyi utcai jégpályától egy jégfolyosón keresztül lehet eljutni egészen a Tagore sétányon álló Széchenyi szoborig: itt és a Vitorlás téren egy-egy újabb jégpályát is kialakítanak. A látványos és egyedülálló mobil jégpálya-rendszer méreteit tekintve is impozáns lesz, egy kilométeren keresztül lehet majd nagyobb irányváltások nélküli korcsolyázni, a jégfolyosó ráadásul külön pályán biztosítja az oda-vissza csúszkálást.

Három jégpályát köt össze tehát a jégfolyosó, a Zákonyi utcai (900 négyzetméteres) a Vitorlás téri (375 négyzetméteres) és a Tagore sétány (330 négyzetméteres) pályái többféle jégsportra is alkalmasak lesznek. Egyebek mellett jéghoki hálók, jégteke szett, korcsolyázást elősegítő állatfigurák használhatók majd, de lesz büfé, melegedő, kölcsönző sátor, és értékmegőrző szekrények is. Két helyen, a Zákonyi utcai illetve a Vitorlás-téri jégpályán lehet belépőt váltani, a fapalánkokkal védett jégfolyosóról szintén két helyen lehet majd lecsatlakozni.

A különleges kialakítású, a térségben egyedülálló élményt nyújtó új jégpálya-rendszer várhatóan december közepétől 2024. január végéig élvezhető majd.

 

Forrás: balatonfüred.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> NYITNAK A BALATONI JÉGPÁLYÁK (2022)

>> ÍGY KÉSZÜL BALATONFÜRED 2024-RE