A Mandoki Soulmates 30 éves jubileumát ünnepli


2023.07.14 - Balatonica
zenész dobok szobor

Leslie Mandoki és grandiózus zenekara, a Mandoki Soulmates egy különleges koncerttel ajándékozza meg a magyar közönséget augusztus 18-án, 19:00 órától a budapesti Bazilika előtti téren. Az egyedi zenei produkció Bartók Béla "Magyar képek" című művére épül.




A Mandoki Soulmates tagjai között megtalálhatóak az angol progresszív rock és az amerikai fusion jazz ikonjai, akiknek együttesen 35 Grammy-díjuk van. A Bazilika előtti koncertre a Mandoki Soulmates egyedi zenei produkcióval készül, amely Bartók Béla "Magyar képek" című művére épül. Ez az alkotás az erdélyi népzene gazdag hagyományait ötvözi a progresszív rock és jazz elemekkel, olyan zenei értékközösséget teremtve, amely áthidalja a társadalmi és kulturális különbségeket. A Mandoki Soulmates 30 éves jubileumát ünnepli idén, és büszkén állítja és vállalja, hogy igényes zenéjük hídépítő szerepet tölt be szerte a világon.

 

 

A Mandoki Soulmates már számos albumot, élő DVD-t és Blu-ray-t jelentetett meg, és koncertjein világszerte összehozta a közönségét, akik egyszerre képviselik a lázadó, progresszív jazz-rock és az örök fiatalság szellemiségét. Sikerült megszólítaniuk a fiatal korosztályt is, és legújabb, Magyar képek című, magyar nyelvű albumuk (melyen a nemzetközi sztárok mellett magyar énekesek is közreműködtek) aranylemez lett. A világhírű zenészek mellett olyan kiválóságok is részt vettek a projektben, mint Ákos, Horváth Charlie, Mező Misi, Molnár Ferenc Caramel, Pápai Joci, a néhai Szakcsi Lakatos Béla, Takáts Tamás, valamint a kivételes tehetségű Zséda, mint egyedüli női előadó.

 

Live in Budapest 2021

 

Az album először angol nyelven jelent meg dupla lemezként az Amerikai Egyesült Államokban Utopia For Realists címmel, míg Európában Living In The Gap & Hungarian Pictures néven vált híressé. Az angol változat szintén aranylemez lett. A Bartók Béla inspirálta remekmű azonnal népszerűvé vált a megjelenést követő első héten, és az eladások alapján rögtön a hivatalos MAHASZ toplista élére került. Az album nemcsak minőségi zenéjével, hanem aktuális szövegeivel is magával ragadja a hallgatóságot. Az augusztus 18-i koncert különleges alkalom lesz, ahol nemcsak egy fantasztikus koncertet élvezhetünk, de ünnepélyes keretek között adják majd át a jól megérdemelt Aranylemezt is.

 

Forrás és fotók: Mandoki Soulmates

KAPCSOLÓDÓ

>> KONCERTEK, AMIK FÖLDRENGÉST OKOZTAK

>> NEMZETKÖZI GITÁRÜNNEP BALATONFÜREDEN