A Centrál Színház sztárjai Szigligeten játszanak


2024.07.04 - Balatonica
stohl és balsai

Július 30. és augusztus 20. között a Centrál Színház két Molnár Ferenc darabbal várja a közönséget a Szigligeti Várudvarba. A Delilában Balsai Móni, Stohl András és Trokán Nóra, a Játék a kastélyban főszerepeiben Alföldi Róbert és Balla Eszter várják a nézőket.
Július 30-ától augusztus 4-éig esténként 21 órától a Centrál Színház Delila című előadása lesz műsoron a Szigligeti Várudvar színpadán. Minden sikeres férfi mögött egy nő áll. A nő mögött pedig a férfi felesége. Igaz ez Virág úrra is, a vidéki csárda tulajdonosára, aki - miután nagy összeget nyert a lottón - felkelti Ilonka, a cukrászlány érdeklődését. Így felesége, a bájos Marianne, a démoni Delilához hasonlóan kénytelen cselekedni, bevetve a női rafinéria teljes arzenálját, hogy megmentse házasságát. 

A Delila Molnár Ferenc háború előtti utolsó vígszínházi bemutatója volt. Akkor Mariannét Molnár harmadik felesége, a nála 24 évvel fiatalabb Darvas Lili alakította, ma a kifinomult játékú Balsai Móni, akkor Virág urat Somlay Artúr, ma a sokoldalú Stohl András, a csábító pincérlány Muráti Lili volt, ma Trokán Nóra játsza, a csapos szerepében Mály Gerő tette szállóigévé a: “ bocsánat, hogy a csapos beleszól” mondatot, ma Magyar Attila remekel a szerepben. A mamlasz vőlegény szerepét, melyet ma Ódor Kristóf formál, akkor kezdő színészként Básti Lajos alakította.

 

 

Augusztus 13. és 20. között Szigligeten lesz látható Molnár Ferenc egyik leghíresebb, de biztosan legsikeresebb darabja, a Játék a kastélyban Alföldi Róbert, László Zsolt, Balla Eszter, Puskás Samu és Schmied Zoltán főszereplésével. Mit tehet egy színműíró, ha fiatal zeneszerző barátjával együtt in flagranti kapja annak menyasszonyát? A bizonyossal kell szembeszállnia, a fikcióhoz kell alakítania a valóságot. Komoly kihívás ez Turai úrnak, a híres drámaírónak is, aki bravúros megoldással és sziporkázó humorral menti meg a fiatalok jegyességét.

Molnár Ferenc színházi pályája csúcsán, 48 évesen, már világhírű szerzőként írta ezt a darabot, mely vallomás a színház hatalmáról. Banálisnak tűnhet ez az édes játék, azonban túlzás nélkül állítom, hogy a darab finoman csiszolt gyémánt. Arról mesél, hogy a színház ugyan nem tudja megváltoztatni az életünket de képes elhitetni velünk egy szebb valóságot - vallja az előadás rendezője, Puskás Tamás. Aki a szigligeti előadásokra vált jegyet, még a budapesti bemutató előtt tekintheti meg a fergeteges sikerűnek igérkező előadást.

 

 

Fotó: Horváth Judit (centrál színház)

KAPCSOLÓDÓ

>> 2 SIKERVÍGJÁTÉKKAL NYIT A BALATONI SZÍNHÁZI NYÁR

>> KEDVEZMÉNYES KULTKIKÖTŐ-JEGYEK A KARÁCSONYFA ALÁ