A Balatonba zuhant egy helikopter


2023.09.07 - Balatonica
helikopter

A helikopterről vízbe ugrálást gyakorolják a rendőrök a Balatonnál ezekben a napokban. A gyakorlat közben Balatonszéplak közelében a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter. Két könnyebb sérült van.




Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint: A Készenléti Rendőrség Légirendészeti Szolgálatának tervezett gyakorlata közben, 2023. szeptember 7-én 14 óra 44 perckor Balatonszéplak közelében, a parttól kb. 300 méterre – jelenleg tisztázatlan okból – a tó vizébe zuhant egy MD 500E típusú helikopter. A gép kétfős legénységét egy közelben tartózkodó hajó mentette ki és komolyabb sérülés nélkül partra szállította őket. Az eset körülményeinek vizsgálata folyamatban van.

A Telex értesülése alapján a mentők két rendőrt könnyű sérülésekkel kórházba szállítottak további vizsgálatok céljából. A baleset közelében éppen vitorlásversenyt tartottak, a biztosítást végző rendezők mentették ki a helikopter utasait a vízből.

A zuhanásról készült videó alapján egy szakértő úgy véli, hogy valószínűleg a helikopter hátsó rotorjának meghibásodása okozhatta a problémát.

 

MENTŐHELIKOPTER A HÉVÍZ-BALATON REPÜLŐTÉREN

 

Forrás: sonline / telex, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> EGY FŐVÁROS, AHOL BETILTOTTÁK AZ E-ROLLEREKET

>> ÜNNEPEKKOR BEDUGULT REPTEREK. MELYIKET KERÜLJÜK?