Fussunk át az új esztendőbe!


2022.12.10 - Balatonica
füves startmező számokkal

Az év utolsó napjait tölthetjük munkával vagy pihenéssel, családdal vagy barátokkal. De éppen tölthetjük bulifutással is a balatonlellei Szilveszteri Futógálán. A jótékonysági sporteseményt idén rendezik meg ötödjére. Fussunk neki!




Fuss Neki Egyesület december 30-án rendezi meg az ötödik Szilveszteri Futógálát Balatonlellén. A szervezők arra törekedtek, hogy edzettségi szinttől függően minden indulónak legyen optimálisan teljesíthető táv. Így például a gyerekeknek lesz egy nekik elkülönített 540 méteres, a középmezőnynek a hagyományos Szilveszteri kört (2022 méter) ajánlják, a rendszeresen futók pedig 5, vagy akár 10 kilométeres távot is teljesíthetnek. Azt ígérik, hogy a befutó résztvevőket éremmel, forró teával és péksüteménnyel várják a célnál.

A helyi kezdeményezésű sportnap a kezdetek óta jótékonysági ügyeket szolgált. A korábbi évek során 863.000 forintot sikerült a futókkal közösen összegyűjteni, az idei évben idáig 159.000 forint-nál tart a gyűjtés. Eddig többek között a helyi óvodát és bölcsödét, az alapszolgáltatási központot, valamint rászoruló családokat tudtak vele támogatni. Ezenkívül fesztiválhangulattal és ötletes meglepetésekkel hálálják meg azok részvételét, akik az évvégi hideg időjárás és az ünnepi tespedtség ellenére kimozdulnak a közösségi élményért

Nevezési link: egy kattintásra innen.

Mutatjuk, milyen volt a legelső 2018-ban:

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> NYITNAK A BALATONI JÉGPÁLYÁK

>> TEREPFUTÓ MINIMARATON A BALATON-FELVIDÉKEN