300 friss fotó a Balaton-felvidékről


2022.12.01 - Balatonica
Badacsony és Balaton kabin ablakából

A Balaton-felvidék természeti sokszínűségére hívja fel a figyelmet a Theodora ásványvíz fotópályázatára beküldött 300-nál is több pályamű. A napokban ünnepélyes díjátadón osztották ki a három fődíjat és a négy különdíjat. De vajon hol lehet megnézni ezeket a fotókat?




Véget ért a Sokszínű Balaton-felvidék fotópályázat, amelyet a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szakmai támogatásával indított a Theodora ásványvíz és a Varázslatos Magyarország természetvédelmi program. A közel három hónapos jelentkezési időszak alatt több mint 300 kép érkezett a szervezőkhöz, amelyből rangos szakmai zsűri választotta ki a legjobb három természetfotót

Az első helyezett Hencz Judit vízi jelenetet ábrázoló Kukucs című képe lett, a második helyet Ceglédi Ádám rókafivéreket bemutató Testvérek című fotója szerezte meg, míg a harmadik helyen Borbély Krisztián szintén vizes témájú Fekete-fehér partfutó című képe végzett. A verseny ünnepélyes díjátadóján az erős mezőnyre való tekintettel négy különdíjat is kiosztottak.

A nyertesek 100 000-től 300 000 forintig terjedő pénzdíjazásban, valamint értékes ajándékcsomagban részesültek. A pályázatot elbíráló szakmai zsűrit olyan szakemberek képviselték mint Máté Bence, Keleti Éva, Potyó Imre, ifj. Vitray Tamás, Suhayda László, Szilágyi Attila és Tóth Zsolt Marcell.

A díjátadó részeként kiállítás nyílt a pályázatra benyújtott legjobb fotókból, amelyet az érdeklődők november 28-tól az idén tavasszal átadott Arácsi Tájházban tekinthetnek meg. A tárlatban szereplő negyven kép a természetfotósok egyedi szemszögéből mutatja be a tájegység rendkívül gazdag élővilágát és lélegzetelállító természeti sokszínűségét.

 

Forrás: Varázslatos Magyarország, Fotó: Pixabay

KAPCSOLÓDÓ

>> ITT NYÍLIK A LEGTÖBB VIRÁG

>> ŐK LETTEK AZ ÉV TÁJHÁZA ÉS KILÁTÓJA