111 fotón a vadvilág a Thury-várban


2023.07.18 - Balatonica
szarvas fotó alkony

A Nimród111 fotókiállítás augusztus 20-áig látogatható a várpalotai Thury-vár Márványtermében. A kiállítás az Európa Kulturális Fővárosa programhoz kapcsolódva a vadászkultúra, a vadvilág, a természet szépségét hivatott bemutatni 111 fotón, illusztráción keresztül.




A vadászat vadűzés és erdőzúgás, de több erdőzúgás: Széchenyi Zsigmond örökérvényű gondolata vonul végig a Nimród111 fotókiállításon

A Nimród Vadászújság Magyarország legnagyobb példányszámban megjelenő magazinja 2023-ban lépett a 111. évfolyamba és ez ihlette a szervezőket arra, hogy hagyományteremtő jelleggel megszervezzék a több állomásból álló vándorkiállítást. A Magyar Mezőgazdasági Múzeumból érkezett a tárlat a várpalotai Thury-várba, majd útját augusztus végén Tatabányán, az Országos Vadásznapon folytatja, hogy minél több emberrel ismertesse meg, mutassa be a bennünket körülvevő csodákat.

111. évfolyam. Egy újság, egy vadászújság történetében is jelentős idő. Kovács Zoltán, a Nimród újság főszerkesztőjének ismertetése szerint ezt szerették volna szimbolizálni a 111 fotóval, illusztrációval, mely egy lenyomata is ennek az időszaknak. A 2021-ben megrendezett EGY A TERMÉSZETTEL Vadászati és Természeti Világkiállítás is ugyanezt hirdette és a szaklapnak is hitvallása, ahogy a fotók, illusztrációk is igyekeznek bemutatni, hogy nem rendelkezünk vele, hanem egyek vagyunk a természettel.

 

 

Forrás: berek.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> 5+1 TURISTACÉLPONT, AHOL KIVÁLÓ A LEVEGŐMINŐSÉG

>> LOMBKORONA-TANÖSVÉNY ÉPÜLT BALATONBOGLÁRON