Zságer Balázs koncertje a haláp-hegyi kráterben


2023.09.09 - Balatonica
zságer balázs

Szeptember 23-án Zságer Balázs ambient live act-jével zárjuk az idei Természetre hangolva koncertsorozatot a zalahalápi kőkráterben! A zalahápi kráter bazaltkövei különleges gellert adnak az erre az alkalomra készített meditatív ambient live actnek, amelyről egy koncertvideó is készül majd.




Zságer Balázs zenész, kiadó-vezető. A Žagar vezetőjeként immár húsz éve a hazai elektronikus zenei színtér vezető egyénisége. Albumai számos nemzetközi, fórumon visszhangra találtak; Wings of Love c. számát több külföldi rádió és TV-csatorna játszotta. Számos színházi és filmzenei munka kapcsolódik a nevéhez. A BBC és a CNN műsorai mellett a CSI helyszínelőkben is hallhatóak zenéi. A számos díj és szakmai elismerés mellett azonban igazi erénye a folyamatos, megújulás és változni tudás, új szólóprojektjében inkább az ambient és a kísérletező kedvű elektronikus zenék felé kalandozik. Élő fellépésein többnyire álom- és meseszerű hangzásvilágot alkot. A Haláp-hegy tetején megtartott koncerten is erre az élményre számítsunk.

 

 

2023-ban öt alkalommal – májustól szeptemberig – szólaltak meg könnyűzenei formációk a Veszprém-Balaton régió ikonikus természeti helyszínein (pl. Tihany, Úrkút, Zirc). A TERMÉSZETRE HANGOLVA koncertsorozat átfogó célja a térség kulturális kínálatának és tereinek bővítése, a régió természeti kincseinek bemutatása sokoldalú zenei előadókkal, fenntartható módon, minimális környezeti beavatkozással, kisebb létszámú hallgatóság előtt.

A minimális környezetterhelés kiemelten fontos eleme a programsorozatnak, ezért a koncertek ZERO WASTE, vagyis hulladékmentes eseményként valósulnak meg, büfé nem üzemel, pokrócot, plédet nektek kell hoznotok! A résztvevők száma korlátozott, ezért regisztráljatok minél előbb!

 

Forrás és fotó: Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> NILS FRAHM AZ INOTAI ERŐMŰBEN

>> LÉLEKSIMOGATÓ ZENÉK CSÍPŐS ŐSZI NAPOKRA