Kiválasztották a Top 7 balatoni kikötőt


2023.07.13 - Balatonica
kikötő fehér jacht

A Magyar Vitorlás Akadémia NKft. által működtetett Kék Csillag kikötőminősítési védjegyrendszer keretében újraminősítették a balatoni kikötőket. A legmagasabb, négy csillagos szintet tizennégy marina érte el, ezen belül hét marina a maximálisan adható pontszámot is túlteljesítette.




Az idei esztendőben harmincnégy marina ellenőrzése történt meg. A KÉK CSILLAG minősítési rendszerben hangsúlyos pontok a kikötési lehetőségek, a szolgáltatások színvonala mellett a környezet védelme, valamint az adott létesítményben működtetett edukációs programok. Az előző, két évvel ezelőtt végzett felmérés eredményeivel összevetve jól látható a hazai kikötők színvonalának és infrastruktúrájának fejlődése.

A Magyar Vitorlás Akadémia Nkft. által végzett felmérés adatainak értékelése alapján a vizsgált harmincnégy marina közül tizennégy érte el a legmagasabb, négy csillagos szintet. A minősítés az idei évre kibővült az edukációra, oktatásra, versenyzőképzésre, valamint közösségi és kulturális programokra vonatkozó adatokkal, melyeknek segítségével egy-egy létesítmény a maximálisan adható pontszámot túlteljesítheti.

Mindezek alapján kiemelkedik hét marina: a Fenyves Yacht Club, a Kékszalag PORT, a Balatonfüredi Yacht Club,  a BL YachtClub&Apartments, a Keszthelyi Yachtkikötő, a Tihanyi Hajós Egylet, valamint az Alsóörs Marina.

A felmérésben három csillagos szintet hat kikötő ért el, nyolc kikötő két csillagos, öt pedig egy csillagos minősítést kapott.

 

Forrás: Vitorlázz Itthon / hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MÉGIS MEGNYÍLIK A BALATONVILÁGOSI KIKÖTŐ

>> BALATONKENESÉN MEGÚJULT A KÖZÖSSÉGI TÉR