Egyszer használatos táncszínház a veszprémi piacon


2023.10.16 - Balatonica
balett táncos a piacon

Tudtátok, hogy egy színházi darabot nem csak a négy fal között lehet megtekinteni? A Rendhagyó terek VEB23 színházi projekt az előadásokat kiköltözteti a kőszínházi díszletek közül. Legközelebb október 24-én délben a veszprémi piacon lesz táncbemutató.




Színház az egész világ. Shakespeare mondatát – a körülöttünk található környezeti és épített terekre vonatkozóan – a Rendhagyó terek című színházi programsorozat igyekszik kézzelfoghatóvá tenni. Az elmúlt hónapokban kihozták a színházat az emberek közé – utcákra, tornacsarnokokba, parkokba, piacra, strandra –, és a klasszikustól eltérő helyszínekre, bányákba, hegyek tetejére, obszervatóriumba.

Rendhagyó terek a színházi műfajok minél szélesebb spektrumát kívánja felmutatni, ezért a non-verbális színháztól, a vizuális és fizikai színházon át a bábszínház formanyelvét használó darabokig minden megtalálható a programsorozat repertoárjában. A gyermekeknek szánt előadásoktól kezdve a kifejezetten underground darabokig volt-lesz bemutató egy-egy keddi napon.

 

Az évad (tervezett) utolsó előadásai:

OKTÓBER
2023. 10. 24. - Forte Társulat: MINDEN ELADÓ - piacszínház (ősbemutató) I Veszprémi piac (12:00) - A Forte Társulat Veszprém város központi Vásárcsarnokában egy olyan színházi performanszt tervez létrehozni, amelyben kiemelt kulturális értékeket dob piacra, próbál eladni. Az előadás az abszurd színház nyelvén olyan piaci fogalmakat bocsájt terítékre, mint a: minőségellenőrzés, árleszállítás, végkiárusítás. A produkció egy kultúr vásári kavalkád, melynek hangulatát az előadók cirkuszi, táncos, zenés és prózai eszközökkel teremtik meg, groteszk, humoros formában. 

Forrás: Forte Társulat

 

NOVEMBER
2023. 11. 07. - Pannon Várszínház: RED SHOW (Vörös só) I Az egykori inotai Béke Művelődési Ház különböző terei (19:00) 

DECEMBER
2023. 12. 12. - AKEMI TAKEJA: ZZre*mixed (Ausztriában élő japán művész produkciója) I Ajka, Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ (19:00)

 

Forrás: veszprembalaton2023, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> A SZÍNHÁZ AZ UTCÁRA KÖLTÖZIK

>> PETŐFI TÁNCJÁTÉKKAL DOBBANT AZ EKF NYITÓHÉTVÉGÉJE