Szabadidősport a balatoni strandokon


2023.06.25 - Balatonica
strand röplabda

Idén egy nulladik női sportnappal kezdődött a 20. Mozdulj Balaton! szabadidős programsorozat. A nyári főszezon hétvégéin 35 tóparti település 41 strandján lesznek strandsport rendezvények a fiatalabb és idősebb korosztály igényeihez egyaránt igazodva.




A Mozdulj, Balaton! nagy gonddal előkészített ingyenes sportprogramjain az elmúlt években 32-39 ezer résztvevőt (nyaralókat és helyi lakosokat vegyesen) sikerült bevonni az aktív kikapcsolódásba. A 2004-es induláskor 9 település vett részt, ez a szám mára 35-re nőtt.

A női sportnap június 24-i nyitánya után tíz héten át várnak a változatos (részben hagyományos, részben újszerű) strandsportok. A jól ismert strandlabdarúgáson, -kézilabdán, -röplabdán kívül megismerhető lesz a mezítlábas strandrögbi, a kosarazáshoz hasonlító korfball, a kézizést idéző tchoukball, több helyszínen pedig aquafitness programokkal is találkozhatnak majd a strandolók.

 

Mozdulj Balaton! 2022

 

Augusztus 26-án Vonyarcvashegyen rendezik meg a nyárbúcsúztató sportnapot, amelyen a programban részt vevő települések csapatai mérkőznek meg egymással. A programigazgató Ács Lajos elmondása szerint az eseménysorozatot alapító Balaton Fejlesztési Tanács idén 5 millió forintos támogatást biztosított, amihez a partner települések 5,5 milliós befizetéssel járulnak hozzá. A további eszközfejlesztésekhez még 9 millió hiányzik.

 

Forrás: hirbalaton.hu / turizmus.com, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> CSOBBANJ A STRANDOK ÉJSZAKÁJÁN!

>> KIVÁLÓ MINŐSÉGŰEK A BALATONI FÜRDŐHELYEK