SOCIO SUMMIT 2023: Hogyan szólhat a kultúra mindannyiunkhoz?


2023.11.15 - Balatonica
agyagos kezek

A Socio Summit 2023 - Tiéd a tér! konferencia célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a kultúra mindenkié és fontos, hogy mindenki egyenlően részesülhessen az értékekből. Az esemény alapvetően az alábbi kérdésre keresi a választ: Mi lehet a művészet küldetése az esztétikai tapasztaláson túl?




November 23-24. között Veszprém ad otthont a II. Socio Summit 2023 – Tiéd a tér! konferenciának a Pannon Egyetem B épületében, ahol hazai és nemzetközi előadók mutatják be legfrissebb kutatási eredményeiket a legkülönbözőbb tudományterületeken. Képviseltetve lesz a szociológia, a szociálpolitika, tudománytörténet, művészetelmélet és a mentálhigiéné is mind előadások, mind kerekasztalbeszélgetések, mind workshopok keretében.

A konferencia fókuszpontja a TÉR, amely számtalan értelemzési lehetőséget rejt magában. A TÉR otthont adhat egy kiállításnak, de lehet játszótér, vagy piactér is akár. Lehet egy ártér, vagy egy szabad terület is, amely szabadon használható fel és csak a kreativitás szab határt az értelmezésnek. A TÉR lehet a kultúra tere is, olyan kulturális helyszín, mely mindenki számára elérhető és megvalósul az esélyegyenlőség lehetősége is minden társadalmi csoport számára.

Az esemény kísérőrendezvénye egy képzőművészeti kiállítás, ahol különböző mentális betegségekkel élő volt és jelenlegi alkotómunkáiból állítottak össze egy válogatást, hogy bepillantást engedjenek abba, hogy a művészet és a művészetterápia, milyen sokszínű lehetőséget biztosít az alkotók számára, hogy kifejezzék gondolataikat, érzéseiket. A személyes megtapasztalás élménye komoly hatással van a látogatókra és elősegíti a mentális betegséggel élők szélesebb társadalmi elfogadását.

 

 

Forrás: veszprembalaton2023, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MI KÖZÖM A KLÍMAVÁLTOZÁSHOZ? KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ.

>> MITŐL LESZ INTELLIGENS EGY TÁJ?