Miénk ez a cirkusz a Strand fesztiválon


2023.08.15 - Balatonica
fények színes körök

A cirkuszi világ, és ehhez kapcsolódva a Locomotiv GT Miénk ez a cirkusz című dalának feldolgozása és új klipje határozza meg a Strand Fesztivál idei arculatát. A Hajógyár Legendák további meglepetésekkel készül. A rendezvény augusztus 23-tól 26-ig tart Zamárdiban.




STRAND Allstars néven az LGT „Miénk ez a cirkusz” című 40 éves dalát dolgozta fel a Margaret Island, Schoblocher Barbara, a Valmar és az eredeti előadók közül Karácsony János ‘James’. Az apropó az augusztus 23-án induló STRAND Fesztivál, amely minden elemében cirkuszi világot az idei évben. A szám producere Lobenwein Norbert, a Strand egyik alapítója; a klipet és a cirkusz világát idéző fotókat az ismert fotóművész, Nánási Pál jegyzi.

 

 

A Strand Hajógyár Legendák című sorozata tavaly indult, ebben élő legendák és fiatal zenészek közösen dolgoznak fel generációk számára meghatározó dalokat, amelyeket aztán elő is adnak a fesztivál színpadán. Idén az LGT Miénk ez a cirkusza mellett további három különleges felvétel jelenik meg, mindegyiket a Strand idei tematikájához hűen élőben, a Fővárosi Nagycirkuszban rögzítettek. Az aurevoir a 40 éves Pál Utcai Fiúk Legelő című dalát öltöztette új köntösbe, a Blahalouisiana Kovács Katival közösen mutatta be a Szólj rám, ha hangosan énekelek című slágert, míg Pénzes Máté és a Zseb Presser Gábor Ringasd el magad című slágerének adott új színt. 

Az idei fesztivál négy napja minden elemében a cirkusz világát fogja idézni. A vízparton, a nézőtéren, szerte a fesztiválon a közönségnek lehetősége lesz aktívan részt venni a cirkuszi programokban, gyakorolni lehet a gólyalábazást, artistamutatványokat, tissu-gyakorlatokat egyszerre több helyszínen is. A Fővárosi Nagycirkusz világszínvonalú produkciókat is elhoz Zamárdiba a futó műsoraiból: az orosz Vladimir Erofeev görgőegyensúlyozó/rolla-bolla és a Markin család perzsszámaiban, valamint a venezuelai Gilbert Takamura magasdrót-produkciójában gyönyörködhet a közönség a koncertek között.

A Piros Orr Bohócdokik szintén ott lesznek a Strandon: a szervezők a csaknem három évtizede működő alapítvánnyal idén együtt alakították ki a fesztivál bohócprogramját. Az országszerte tizenhét gyermekkórházat látogató, speciálisan képzett bohócdoktorok a nevetés és humor gyógyító erejét a fesztivál látogatóinak is elhozzák.

 

Forrás: szinhaz.online / HelloBalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> CIRKUSZI VILÁGREKORD ZAMÁRDIBAN

>> A KERTMOZIKNAK MA IS BÁJA VAN