Hamarosan megújul a KRESZ


2024.04.04 - Balatonica
kormánykerék

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) széles körű szakmai, tudományos és társadalmi egyeztetéssel megkezdi a KRESZ megújítását.




Az ÉKM csütörtökön azt közölte  az MTI-vel, hogy a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatnak megfelelően az új közlekedési szabályrendszer kialakítása öt fő témakörben folyik: a KRESZ-ben foglalt magatartási szabályokon túl a humán tényezőt, a szankciórendszert, az infrastruktúrát és a műszaki feltételrendszert érintő jogszabályok átfogó felülvizsgálatával alakítják ki az új szabályozást.

Kifejtették: a kormány 1091/2024. határozatának megfelelően felülvizsgálják a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. KPM-BM együttes rendeletet (KRESZ), valamint a kapcsolódó jogszabályokat; vizsgálják a közlekedési szabályrendszeren beül a humán tényező így a képzési, oktatási háttér, és a közlekedési kultúra fejlesztési lehetőségeit; a szankciórendszer és a közúti ellenőrzés hatékonyabbá tételét; felülvizsgálják a közútkezelési szabályrendszert; megújítják a járművekkel szemben támasztott műszaki elvárásokat, valamint kialakítják az önvezetéssel kapcsolatos technológiák alkalmazási lehetőségeit.

További információt itt találtok.

 

Forrás: naphire.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> A VESZPRÉM-KÖZPONTÚ RALLY HUNGARY-VAL RAJTOL AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG

>> VADONATÚJ KALANDKÖR ÉPÜLT A BALATONI BRINGÁSOKNAK