A Veszprém-központú Rally Hungary-val rajtol az Európa-bajnokság


2024.03.13 - Balatonica
murvás rally versenyautó

A veszprémi központtal, murvás gyorsasági szakaszokon sorra kerülő ERC idénynyitó futamot április 12. és 14. közt rendezik. A szervezők a legjobbakat is felvonultató népes és erős mezőnyre számítanak.




Az április 12-14. közti V-Híd Rally Hungary lesz az ERC-sorozat nyitóversenye. Az Európa-bajnokság idei kiírásában egyébként öt aszfaltos és három murvás verseny szerepel, a veszprémi az utóbbiak közül egy. A központ Veszprém lesz, a versenyközpontot és a szervízparkot a Veszprém Arénánál állítják fel. A pályák a fehér murvástól a sziklásabb, kövesebb szakaszokig igen változatosak lesznek, folyamatosan változó tapadással és tempóval, amelyhez alkalmazkodni kell a versenyzőknek.

Lakatos Róbert társrendező tájékoztatása szerint a V-Híd Rally Hungary mezőnyére mintegy 190 kilométernyi versenytáv vár. Porga Gyula Veszprém polgármestere hangsúlyozta, a városban negyven éve rendezték az első ralifutamot; 2024-ben ötödik alkalommal érkezik Magyarországra az ERC mezőnye. Hozzátette: Veszprém ideális helyszín a ralisportnak. A nézők biztonságára kiemelt figyelmet fordít a mintegy 400 tagú szervezőcsapat.

 

 

Forrás: rallyfeeling.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> BALATON CLASSIC, AHOL A VETERÁN AUTÓK VERSENYEZNEK

>> HOL LESZ A BALATONI VERSENYPÁLYA?