Gospel Karácsony a Veszprém Arénában


2023.11.22 - Balatonica
kotta kórushoz

Idén is aranytorkú énekesek töltik meg a Veszprém Arénát a királynék városában. 2023. december 11-én a Virginia State Gospel Chorale sokdíjas kórustagjai egy páratlan karácsonyi élményre invitálják a veszprémi közönséget.




A Gospel karácsonyt 2022-ben hagyományteremtő céllal indították el Veszprémben, idén pedig egy újabb híres gospel kórus érkezik a zene városába, amely ezúttal a Virginia State Gospel Chorale, akik az America’s Got Talent döntőseiként váltak méltán népszerűvé az Egyesült Államokban. A világhírű szólista, Grammy- és Dove díjra jelölt David Bratton – aki 52 héten át vezette a Billboard Gospel listáját – idén is a kórussal tart erre a páratlan előadásra.

Akad-e olyan, aki ne ismerné az „Oh happy Day!” című világhírű dalt, vagy ne látta volna az Apáca-show című filmet? A koncert során az örökzöld gospel-, dicsőítő- és karácsonyi dalok mellett olyan világslágereket is előadnak majd gospel verzióban, mint John Lennontól a „War is over”, Whitney Houstontól az „I Love the Lord”, vagy a Hillsongtól az Oceans. A kórus vezetője, Perry Evens egyben koreográfus is, így a dalok különösen látványos showelemekkel kelnek életre a Veszprém Aréna színpadán.

 

 

Az amerikai kórus előtt a veszprémi VEKKER dicsőítőcsapata mutatkozik be, karácsonyi igei gondolatait dr. Udvardy György, veszprémi érsek és Steinbach József a Magyarországi Református Egyház Dunántúli Református Egyházkerületének püspöke osztja meg a veszprémi közönséggel.

 

Forrás: Gospel Karácsony FB, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ELSÖPRŐ JAZZ ENERGIÁK ZÚGNAK BE VESZPRÉMBE

>> MIT NÉZHETÜNK AZ EKF-ÉV FINISÉBEN?