Daytime elektronikus buli a Gömbkilátóban


2023.05.09 - Balatonica
Gömbkilátó, Balatonboglár

A Be Massive Horizon elektronikus országjárás május 20-án visszatér a balatonboglári Gömbkilátóba. A balatoni szezonnyitót ikonikus bulinak szánják a szervezők, jegyek limitáltan még kaphatók.




A Laposa Borterasz, Tihany, a Tatai vár, Sopron és a Demjén Termál után legközelebb a balatonboglári Gömbkilátóba költözik a Be Massive Horizon Daytime Party. A festői helyszíneken megrendezett Horizon célja, hogy testközelből megmutassa az egyedülálló hazai tájakat a nemzetközi vendégseregnek. A vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán, 165 méteres magasságban áll Balatonboglár talán legismertebb jelképe, látványossága, a Xantus János Gömbkilátó május 20-án (délután 2-től késő estig) tehát a zene mellett a látvány is emlékezetes lesz. A szervezők valami ikonikus bulival szeretnénk megünnepelni, hogy újra itt gyűlik össze hűséges közönségük. Az esemény az atmoszféra megőrzése érdekében limitált lesz. Esőnap: május 27.

 

Be Massive Horizon x Gömbkilátó 2021 (forrás: sonline.hu)

 

A Gömbkilátó rövid története: Eredetileg a magyar alumíniumipar jelképeként mutatták be a Városligetben, a Budapesti Nemzetközi Vásáron a belföldi idegenforgalom pavilonját, a Magyar Atomiumot, amely az 1958-as brüsszeli világkiállítás híres jelképének ihletésében épült Kádár István mérnök tervei alapján. A gömb alakú, 15 méter átmérőjű szerkezetét 240 (mindössze kétfajta) háromszöglemez alkotta. A hetvenes évek végén a borítástól megfosztva, Szabó Kálmán tanácselnöknek köszönhetően Balatonboglárra került, és a Xantus János Gömbkilátó nevet kapta.

 

Forrás: welovebalaton, Fotó: Gömbkilátó Facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> MARGA SOL ÉS BARÁTAI PALOZNAKON

>> MILYEN ZENE A CHILLOUT?