Vándorkiállítás újrahasznosított anyagokból


2023.11.12 - Balatonica
asztalos eszközök

2021 nyarán a HybridCycle Kft. a Hybridart Managementtel közösen elindította rezidenciaprogramját a veszprémi régió kiemelkedő térségében, a Káli-medencében. Az elmúlt három év programjait Wood Wide Web néven egy vándorkiállításban összegezték, amelyet jövő szerdától Balatongyörökön láthatunk.




A HybridCycle mindszentkállai alkotótelepe három nyáron át szolgált kreatív, fenntarthatóság fókuszú alkotói tevékenység helyszínéül. Három hetes váltásokkal fogadtak képzőművészeket. A rezidencia célja elsősorban a fenntarthatóság és a képzőművészet ötvözésének, határterületeinek kutatása, az ezen alapuló alkotás bátorítása, támogatása volt.

A balatongyöröki Bertha Bulcsi Művelődési Házban november 15-én megnyíló vándorkiállítás a Wood Wide Web - Láthatatlan kapcsolódásaink címet viseli. A kiállításon különböző művészek újrahasznosított anyagból készült alkotásait láthatjuk. A kiállítást dr. Incze Johanna, a szervező HybridCycle Kft. munkatársa nyitja meg.

 

 

Az eredeti tervek szerint az utazó kiállítás előbb a fővárosban, majd 10 másik, múlt- és jövőbéli Európa Kulturális Fővárosa címet elnyert településen is bemutatásra kerül. A program Veszprém-Balaton 2023 támogatását élvezi.

 

Forrás: balatoni programok FB, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MÚLTIDÉZŐ KÉPEK A BALATONI HOLTSZEZONRÓL

>> SZEZONÁLIS MEGLEPETÉSEKKEL VÁRNAK A BAKONY KINCSEI