Utazzak vagy ne utazzak Görögországba?


2023.08.03 - Balatonica
görög tenger fehér terasz

Elmúlt a közvetlen veszély a múlt hétig piros zónának számító Rodosz és Korfu szigeteken. A kitartó hőhullám és az erős szél ugyan óvatosságra inti a beutazókat, de a kritikus helyeket már kiürítették, továbbá a jelenlegi visszajelzések szerint nincs pánik a foglalások körül, jó eséllyel kapunk kedvünkre való szállást.




A görög tűzoltóknak és a nemzetközi segítségnek hála Rodosz és Korfu erdőtüzekkel sújtott részei már nincsenek fent a piros zónában, azaz lekerültek a magyar külügyminisztérium I-es fokozatú, utazásra nem javasolt országokat és térségeket tartalmazó listájáról is. 

Eddig mindössze 80 magyart kellett evakuálni, a többi görögországi nyaraló valamely kék zóna területén folytatta a nyaralását, és ezt javasolják azoknak is, akik most utaznának. Ehhez megfelelő segítséget az utazási irodák tudnak nyújtani, ahol egyébként nem alakult ki pánik az átfoglalások miatt.

Mindezek mellett a Konzuli Szolgálat korábbi felhívását megismételve jelzi, hogy a jelenlegi hőhullám és az erős szél miatt szinte egész Görögország területén továbbra is magas a bozót- és erdőtüzek kockázata. Emiatt a kiutazó állampolgároknak javasolják, hogy minden esetben érdeklődjenek az utazási iroda képviselőjétől, illetve szállásadójuktól az aktuális helyzetről, illetve kövessék figyelemmel az éppen aktuális utazási tanácsokat. További lehetőség, hogy előzetesen regisztrálhatunk a konzuli védelemre, illetve letölthetjük a Konzinfo Utazom mobilalkalmazást is.

 

Forrás: Világgazdaság / Naphíre, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> EURÓPA 7 LEGZSÚFOLTABB STRANDJA

>> TŰZESETEK, TŰZOLTÓK, TŰZFALAK – FORTEPAN