Újra nyitva a keszthelyi madárpark


2023.03.14 - Balatonica
két színes madár barátsága

A téli időszakban kényszerszünetet tartott a keszthelyi Madárpark, nagyrészt a madárinfluenza miatti óvatosságból. A tavasz beköszöntével azonban újra várják a látogatókat a fácánok és a pávák, nem beszélve a félszáz egzotikus vízimadár fajról. Ugyanitt a pálmaház, a sziklakert és a kerti tó is látogatható.




A Helikon Kastélymúzeum pálmaháza 2012-ben, a madárpark 2016-ban nyitotta meg kapuit. A létesítmény nagyon népszerű, tavaly nyáron 85 ezren keresték fel, sokan távoli országrészekből járnak vissza az élményért. A Madárparkban 52 faj 300 példányát láthatja a közönség, és folyamatos a szaporulat, így időről időre fiókákkal is lehet találkozni. Nagyon sok olyan madár van, amelyik hazánkban nem őshonos, itt azonban nagyon jól érzik magukat. A látogatókat gazdag ismeretanyaggal és kedves különlegességekkel fogadják. Idén például selyemtyúkkal lehet szelfizni.

Negro a park új sztárja. A kis lúd mindenhova követi a park vezetőjét, Rigó Gábort, másoknak azonban nem engedi megsimogatni magát. Szerencsére sok más szárnyas várja a látogatókat, akiket természetesen továbbra is lehet kézből etetni. A tavasz ráadásul a madarak párzásának időszaka, így mostanában az udvarlási szokásokat is meg lehet figyelni testközelből.

 

 

A madárpark március hónap végéig hétfő kivételével minden nap reggel 10-től délután 16 óráig tart nyitva, április 1-től 17 óráig hosszabbítják meg a nyitvatartást.

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: Madárpark Keszthely facebook

KAPCSOLÓDÓ

>> KÖZEL TÍZEZER ERDEI FÜLESBAGOLY TELELT ÁT HAZÁNKBAN

>> SOSEM LÁTOTT MADÁR KERÜLT LENCSEVÉGRE