Újra divatba jött a teniszsport Keszthelyen


2023.08.25 - Balatonica
teniszpálya játékos labda

Egy hónappal ezelőtt nyitotta meg kapuit a Helikon Teniszcentrum Keszthelyen, ahol a közeljövőben komoly nemzetközi versenyek szervezése is megvalósíthatóvá válik. A multifunkciós rekreációs parkban futókör is található, valamint a legkisebbeknek tenisz témájú játszótér.




Keszthelyen már az 1800-as évektől jelen volt a tenisz, azóta nagy hagyománya van a helyiek körében. Jelenleg 18 pályán gyakorolhatnak a sportág szerelmesei a városban. Turisztikai szempontból is jelentős, hogy ennyi lehetőség van ezt űzni. A nemrég nyílt szállodák pedig a játékot kedvelők megfelelő elszállásolásáról is tudnak gondoskodni.

Az idén nyáron nyílt Helikon Teniszcentrum nagyon népszerű: a centrum reggel 6 és este 8 között tart nyitva. Szeptembertől azonban lehetőség lesz kivilágított pályán is ütni a labdát. A létesítményt nemcsak a szállóvendégek, hanem a térségbe érkezők és a helyiek is használhatják.

Összesen 6 salakos teniszpályán lehet játszani. Ám nem csak ezt a sportot lehet itt űzni. A futókör és a játszótér mellett egy klubház is van a területen, melyben mászó- és graffiti fal is található, mely akár moziteremként is funkcionálhat. A pihenni vágyók a kávézóban is tölthetnek el időt. A centrum a közeljövőben több neves eseménynek is helyszínt biztosít.

Augusztus utolsó hetében adnak helyt egy senior teniszversenynek, amelynek kiemelt résztvevője az ötszörös grand slam győztes Paul Mcmenemy lesz. Szeptember végén a Magyar Teniszszövetséggel karöltve a Magyarország-Törökország Davis-kupát is itt rendezik meg. Keszthely városa a most átadott sportkomplexum és a mellette lévő Hotel Helikon szálláskapacitásával ideális helyszíne lehet a továbbiakban edzőtáborok, felkészítőprogramok és nemzetközi versenyek számára.

 

 

Forrás: keszthelytv, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> A HÉT IDÉZETE A GYORSULÁSRÓL

>> A NEMZETI VÁGTA ELŐFUTAMA GYENESDIÁSON