Több helyszínen is ünneplik a költészet napját a Balaton környékén


2022.04.08 - Balatonica
Több helyszínen is ünneplik a költészet napját a Balaton környékén

Április 11-én Zala megyében felolvasóesteket és szavalóversenyt rendeznek a költészet napja alkalmából, valamint kötetbemutatóval és kulturális műsorral is készülnek az ünnepre.
A zalaegerszegi programsorozat már szerdán kezdetét veszi: Szálinger Balázs József Attila-díjas és Salvatore Quasimodo-emlékdíjas költővel a Deák kert irodalmi portál társszerkesztője beszélget a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.

Április 11-én az Apáczai művelődési központban Sohonyai Attila kortárs költő Költői kérdések és válaszok című felolvasóestjére várják a közönséget.

Nagykanizsán József Attila születésnapján Nagy Gáspár (1949-2007) emlékére rendeznek vers- és prózamondó versenyt a Hevesi Sándor Művelődési Központban. A találkozón Nagy Gáspár művei és kortárs költők versei hangzanak majd el.

Keszthelyen Hozz egy Kedvenc verset! címmel tettek közzé felhívást. A jelentkezők a szabadon választott - kortárs és klasszikus - költeményeket április 11-én a Balatoni Színház Simándy-termében szavalhatják el.

Gyenesdiáson csütörtökön Farkas Anett íróval találkozhat a községházán a közönség. Pénteken Szálinger Balázs tart előadást Petőfi: gyermek és rocksztár címmel a József Attila Művelődési Házban és Könyvtárban. Szombaton - ugyancsak a községházán - mutatják be a Gyenesdiási Antológia 5. kötetét.

A költészet napját 1964 óta ünnepeljük minden évben április 11-én, József Attila (1905-1937) születésének napján.