Tízmilliós műtárgyak a Füred Art Weeken


2024.07.03 - Balatonica
kongresszusi központ  balatonfüred

Július 26-28. között először rendezik meg a Füred Art Weeket. Elismert, neves galériák és aukciósházak mutatják be klasszikus és kortárs műtárgyaikat. A festmények mellett szobrokat, bútorokat, szőnyegeket és ékszereket is láthatnak és vásárolhatnak az érdeklődők.
A főszervező Tausz Ádám nevéhez két évtizede kötődnek jeles művészeti események, mint a kultikus Art and Antique kiállítás és vásár, valamint a kortárs művészet újdonságait bemutató Budapest Contemporary. A Füred Art Week idén első alkalommal mutatkozik be a város szívében, a kikötőhöz és a sétányhoz is közeli, exkluzív Kongresszusi Központban.

A szervezők célja az, hogy bekapcsolják Balatonfüredet a művészeti élet vérkeringésébe. Neves galériák és aukciósház érkeznek az eseményre klasszikus és kortárs festményekkel, szobrokkal, bútorokkal és ékszerekkel. Az alkotások között szerepelnek majd 50 millió forint feletti, kivételesen értékes alkotások, valamint jóval pénztárcabarátabb, minőségi műtárgyak is. Az alacsony jegyár lehetővé teszi, hogy helyiek és a nyaralók széles rétegei is megnézhessék a kiállított darabokat, élvezhessék a különleges atmoszférát és részt vehessenek a szombat esti tárlatvezetéseken, de természetesen minden kiállított tárgy eladó is egyben.

 

 

Forrás: hírbalaton, Fotó: balatonfüred kongresszusi központ

KAPCSOLÓDÓ

>> HÁRMAS ÉLVEZET: KÖNYVEK, JAZZ, BOROK

>> ART IS BUSINESS: MENTORPROGRAM INDUL MŰVÉSZEKNEK