Szent György-hegyen kétszer is bulizhatunk


2024.04.15 - Balatonica
négy pohár bor

A következő hetekben-hónapokban kettő jeles alkalom is lesz, amikor finom és ünnepi pillanatokkal várják a kikapcsolódni vágyókat a Szent György-hegyre. Április végén a XXIX. Szent György-hegyi Napok a szőlő és bor élvezetének áldoznak, június elején pedig visszatér a nyárindító Szent György-hegy Hajnalig.




Az április 23-28. között megrendezésre kerülő Szent György-hegyi Napok valójában egy borverseny. Nevezni a Hegyközség tagjai által készített új és évjáratos borokkal lehet április 22-ig. A programhét zarándokúttal, ínyencrandevúval, szakmai konferenciával, és nem utolsósorban a borutak bejárásával válik teljessé. A zárónapon körmenet, térzene, és borszentelés teszi fel a koronát a szőlő és a bor ünnepére. A szervezés Hegymagas, Tapolca, Raposka, Kisapáti, Gyulakeszi, Káptalantóti önkormányzatainak, a MATE Szőlészeti és Borászati Intézet és a Badacsony Vinum Vulcanum Borlovagrend összefogásával valósul meg.

 

 

Hetedik éve tradíció a Szent György-hegy Hajnalig nyárindító gasztrobulijaJúnius elsején, szombaton a Balaton-felvidék egyik legszebb tanúhegye ismét megtelik élettel és olyan pincék is kinyitnak erre a napra, ahova máskor nem lehet ellátogatni. Ez a nap a találkozásé, a pikniké, a lassulásé, a zenéké, a jó boroké, a naplementéé és sárkányoké. A sárkányok ugyanis a legenda szerint hagyományosan otthon érzik magukat a Szent György-hegyen, 2024 pedig a kínai asztrológia szerint a sárkány éve: így idén tábortüzekkel, vulkanikus, tüzes borokkal és sárkányos tematikával fűszerezik a hétvégét. A látogatók szokás szerint nappali és hajnalig helyszínek között válogathatnak – csaknem 20 pincészet, borbolt, étterem, kert nyit ki, és lesznek régi-új helyszínek is.

 

 

Forrás: programturizmus.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> MIT ÍGÉR A SÁRKÁNY ÉVE?

>> ROMANTIKUS SÉTA A BALATONLELLEI PINCESORON

>> ÚJABB KULINÁRIS KÖRUTAZÁS SIÓFOKON