Látványos klippel hozza el a nyarat a Belau


2022.05.18 - Balatonica
Látványos klippel hozza el a nyarat a Belau

A Balatonica Chillout Rádió gyakran játszik számokat a nemzetközi zenei színtéren is egyre ismertebb Belau két koncepcionális albumáról. Az Európa-szerte sokat koncertező zenekar a karibi hangulatú lemeze után nemrégiben készített el legújabb single-jéhez egy lélegzetelállító klipet. A Dreamstate, amely álomszerű hangulatával próbálja a hallgatót kiszakítani a szürke hétköznapokból, az első szemelvénye az új Belau korszaknak.




Take you to the sea” – vallják szerzeményeikről. A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián) elsődleges célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a zenéjük segítségével a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet. Az inspiráció pedig állandó: a természet legalapvetőbb elemei, melyek közül számukra a legfontosabb a végtelen tenger és annak ereje.

A formáció öt éves fennállása során számos határon túli sikert könyvelhetett el, ez idő alatt közel 200 koncertet adtak 25 országban, és olyan neves nemzetközi fesztiválon játszottak eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic, vagy az amerikai SXSW. Az elmúlt években a BBC Radio 1, a Triple J vagy a KEXP is játszotta a dalaikat, és a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit, vagy a Rolling Stone magazinok méltatták zenéjüket. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, és nemrég átlépték az egymillió streamet is az eddigi kiadványaikkal.

A számos pozitív kritikát bezsebelő Colourwave után egy új, Dreamstate című dallal jelentkezik a formáció, amelyben a kiváló ausztrál énekesnőt, Akaciat hallhatjuk, aki több mint 50 millió streammel büszkélkedhet eddig. „A színeváltozás története régóta lengi át a kultúránkat, de a legtöbb ember számára az önmaga irányába megélt kegyelem idegen, távoli és misztikus, mely a profán világ sodrásában oly kevés teret kap. Az út ellenben lehető mindenki számára és annak, aki végig lépdel rajta ez bizony álomszerű.  A dal a saját kereteinken túli életet, a megrekedtségből a haladás irányába való elmozdulást, de leginkább önnön rettegésünkből való kiút történetét meséli el. Egy nálunk jóval bölcsebb ember egyszer azt állította, hogy kizárólag az hozhatja el a békét a társadalmak számára, ha az egyéni szívekben végbemegy ez a belső folyamat, mely utána természetesen kifelé is hat. és bizony nincs más, amit a Belau a világ fokozódó dinamikájában jobban tudna támogatni. Ahogy Dreamstate kulcssora mondja: we are all made out of gold” - mesélte az electronica formáció az új lofi r’n’b stílusú dalukról.

 

A Dreamstate klipjét Máltán forgattuk P. Szabó Péter barátunkkal még novemberben. Négy igencsak tartalmas napot töltöttünk több, gyönyörű szigeteken, ahol nappal utaztunk és a videón dolgoztunk, este pedig fellépéseink voltak, különleges emlék ez nekünk.” – folytatta a zenekar, amelyik jelenleg a harmadik nagylemezén dolgozik, amelyik előreláthatólag 2023-ban lát napvilágot. Az ország egyik legkeresetteb export zenekara számos külföldi koncertje mellett május 20-án a budapesti Akváriumban Klubban a Hooverphonic előtt nyitja az estét.