Rekordok dőltek meg. Meddig tart a tavaszias idő?


2024.02.07 - Balatonica
kabátos napszemüveges férfi

Ti is csekkoltátok a naptárban, hogy biztosan nem ért-e még véget a téli évszak? Sorra dőlnek meg a melegrekordok, és ugyan csapadékosabb formában, de folytatódik az enyhe, tavaszias február.




A met.hu közlése alapján folytatódik a gyakran szeles, mégis igen enyhe idő, főleg a hétvégén továbbra is melegrekordok közelében alakul a hőmérséklet. Emellett azonban már esőre, záporra is növekvő eséllyel lehet számítani. A jövő hét elején ugyan csökkenésnek indul a hőmérséklet, de még így is meghaladja várhatóan a sokévi átlagot.

A baranyai Sellyén pénteken még a nap leghűvösebb időszakában sem ment 11,1 Celsius-fok alá a hőmérséklet, ezzel pedig megdőlt az erre a napra vonatkozó napi legmagasabb minimumhőmérséklet országos rekordja. A korábbi rekord ugyanis 10,3 fok volt, amit még 2016-ban mértek a Kaposvár Fészerlak állomáson.

A balatonfüredi és a siófoki előrejelzések azt mutatják, hogy ezen a hétvégén változóan napos-felhős időben bízhatunk. Vasárnaptól néhány napig felélénkül a szél és akár zivatarok is kialakulhatnak, de a hőmérséklet továbbra sem fog néhány fokkal mélyebbre zuhanni. Ha hihetünk a méréseknek, a februári hónap mindvégig ezt a tavasz felé nyitó hangulatot fogja hozni. De vajon mit hoz a tavasz?

 

Forrás: idokep.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> RITKA HATTYÚK TŰNTEK FEL A KIS-BALATONNÁL

>> TAVALYELŐTT AZ ASZÁLY, TAVALY A VIHAROK PUSZTÍTOTTAK