Péntektől LégyOtt fesztivál Keszthelyen


2024.07.01 - Balatonica
keszthely utcakép

Július 5-én, pénteken kezdődik, és vasárnapig tart a KeszthelyFest. A város és egyben a térség legnagyobb szabású fesztiváljára több ezer vendéget várnak. A szervezők új keretrendszerbe foglalták a rendezvényt. Több helyszínen lesznek változatos kulturális és családi programok.
Idén a Fő téren egy megújult nagyszínpadot építettek. A szervezők egyedülálló koncertélményt ajánlanak, javítják a koncertek hangzását és vizuális élményét. Péntektől vasárnapig T. Danny, az Ocho Macho, a Neoton Família és a Bikini is ad itt koncertet. Majka a Viviérán lép fel. A fesztiválon kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra: újrahasznosítható repohárral szolgálják ki a vendégeket. A Fő térre szinte minden gasztronómai szolgáltató kitelepült. Széles kínálat lesz. Új fejlesztésként egy állandó információs pontot alakítanak ki, ahol azonnal frissítik a tudnivalókat, így a rendezvény weboldala és a közösségi médiafelületek naprakészek maradnak.

A Pethő-ház udvara idén is helyszín lesz. A kulturális kísérőprogramokat a Goldmark Károly Művelődési Központ szervezi. Három napon át, széles rétegnek szóló kikapcsolódást kínálnak. Az Amazon Ház Látogatóközpont udvara elsősorban a kisgyermekes családok célpontja lesz. Gyermekfoglalkozás, zenés produkciók, kézműves játszóház, és koncertek is lesznek pop-rocktól a jazzig bezárólag. A KeszthelyFest a Nyugat-Balaton egyik legjelentősebb fesztiválja. Turisztikai és városmarketing szempontból is kiemelt jelentőséggel bír. A szállásadók visszajelzései alapján több vendég direkt erre az időszakra időzíti keszthelyi nyaralását. 2023-ban több mint 10 ezren érkeztek a városba a KeszthelyFestre.

 

 

Forrás: hirbalaton / keszthelytv, Fotó: unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> SIKERREL ZÁRULTAK A GO BOATING VITORLÁS NAPOK

>> KESZTHELYEN VÉGIGKÓSTOLHATOD A HALÁSZLÉ ÖSSZES TÍPUSÁT