Összekötő utat adnak át Fonyód és Csisztafürdő között


2023.11.25 - Balatonica
útmunkálatok

A turisták és helybéliek várhatóan már decemberben birtokba vehetik az új csisztai utat Buzsák-Csisztapuszta és Fonyód között. Ezzel jóval közelebb kerül a Balaton-part a buzsákiakhoz, a csisztai gyógyvíz pedig mindenki máshoz, akik a Balatonnál nyaralnak.




Ezekben a napokban 4 centiméter vastag kopó és 6 centiméter vastag kötő aszfaltréteg kerül rá a mintegy 3,5 méter széles új útra, amely ezentúl Csisztafürdőt köti össze Fonyóddal. Így tehát tovább bővíthető a turisztikai szezon, hiszen akár a téli vagy őszi szezonban is könnyen és gyorsan elérhetővé válik Csisztafürdő, ahol egész éven át élvezhető a településen feltörő meleg víz. 

Az elkészülő fejlesztés biztonságos közlekedést tesz majd lehetővé a bringásoknak és autósoknak is. A Buzsák és Fonyód közti út ugyanis vegyes használatú lesz, amelyen kerékpár mellett személyautóval is közlekedhetnek majd, maximum 30 kilométer per órás sebességkorlátozás mellett. A beruházás több szakaszban valósult meg: az északi szakasz az M7-es autópálya és a fonyódi Kupa vezér utca között húzódik, a déli szakasz pedig az autópálya és Csisztafürdő között nyújtózik. 

 

Forrás: sonline.hu, Fotó: Pixabay

KAPCSOLÓDÓ

>> MEGNYITOTT A BUZSÁK-CSISZTAFÜRDŐ LÁTOGATÓKÖZPONT

>> ORSZÁGBÉRLETTEL A BUZSÁKI TERMÁLFÜRDŐBE