Ők lettek az év vitorlázói


2022.12.13 - Balatonica
két-három vitorlás siklik

Ismertek név szerint vitorlázókat, akik professzionális sportolók? Ha nem, most kaptok egy kis segítséget. A Magyar Vitorlás Szövetség elnöksége a versenyengedélyes sportolók és az elnökség szavazatai alapján megválasztotta az Év Vitorlázóit.




A Magyar Vitorlás Szövetség a szavazatok összesítése alapján a hölgyeknél Érdi Máriát, a férfiaknál pedig Vadnai Jonatánt tette az Év Vitorlázójává.

Érdi Mári (MVM SE) tizedik alkalommal nyerte el az Év Vitorlázója címet női kategóriában. Ott van abban a szűk világ-élmezőnyben, ahol gyakorlatilag bárki nyerhet – akár olimpiát is. Mári élete eddigi legjobb eredményét futotta az idei Világbajnokságon, ahol két futamgyőzelemmel az 5. helyen végzett és emellett az Európa Bajnokságon a 8. helyen fejezte be a kontinensviadalt!

Vadnai Jonatán (BYC) 2021 őszén történelmet írt, amikor bronzérmet nyert az Európa-bajnokságon. Ezután 11. lett a 163 indulóból álló pálmai világkupán. A nyár felét a 2024-es olimpiai helyszínen, Marseille-ben töltötte, ahol az ott rendezett edzőversenyen 5. lett az 56 fős élmezőnyben. 2022. novemberében a francia Hyeresben megrendezett Európa-bajnokságot az előkelő 4. helyen zárta.

(Magyar Vitorlás Szövetség, Facebook)

Idén második alkalommal lehetett szavazni a fiatalokra; az Év Ifjúsági Vitorlázója lány kategóriában Fehér Boróka-Fehér Szonja páros, fiú kategóriában pedig Kis-Szölgyémi Soma – Juhász András Sámuel páros kapta a legtöbb szavazatot.

Az Év Vitorlázója Díjakat a Magyar Vitorlás Szövetség ünnepélyes kereteket között adja át a díjazottaknak.

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> EKE ANGÉLA: „A HAJÓZÁS PONT ÚGY MŰKÖDIK, MINT A SZÍNHÁZ”

>> VITORLÁT BONTANA A GYEREK?