Mindenki kedvence, Manu Chao Veszprémben koncertezik


2023.08.21 - Balatonica
szív kék kapu

A szeptember 7-9. között tartott BALKAN:MOST soron kívüli headlinere lesz a francia legenda, akivel akár az utcán is összefuthatunk az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet viselő Veszprémben. Épp időben, hiszen most jött ki egykori legnagyobb slágerének, a Me Gustas Tu újramixelt verzióit tartalmazó EP.
Manu Chao mindig is szerette a Balkánt, és a Balkán is szerette őt. Nem volt nehéz az élő legendát a BALKAN:MOST fesztiválra csábítani, ahol ő is végigbulizza a balkáni zene legnagyobb hazai seregszemléjét és még egy bő két órás koncertet is ad. Persze Manu Chao ebben is kivétel, a háromnapos, 30 koncertet felvonultató ingyenes utcai feszten az ő koncertjére egy kis szerencsével és jeggyel lehet bejutni (augusztus 17-én kezdték meg a jegyeladást). Az akusztikus formáció Manu Chao kérésére kislétszámú közönség (1000 fő) előtt játszik. Aztán minden úgy lesz, mint régen: Manu áll a színpadon a gitárral, és az összes szívet meghódítja.

Ha esetleg kell egy kis emlékeztető, most jött ki az egyik legnagyobb sláger, a Me Gustas Tu újramixelt verzióit tartalmazó EP, de mindenki tudja, hogy Manu élőben a legjobb, hiszen az maradt, aki mindig is volt: egy besorolhatatlan, sármos utcazenész. Ezért is frappáns, hogy Veszprémben lép fel, de persze a fesztivál témája, a Balkán is vonzotta: a partizánok és szívbemarkoló dallamok félreértett félszigete a nagy világjáró visszatérő szerelme. A koncerttel támogatását fejezi ki a BALKAN:MOST fő célkitűzése, a balkáni zene integrálása mellett. A VEB2023 EKF támogatásával megvalósuló fesztivál először teremt átfogó és kurrens balkáni zenei körképet, a 4 éves MOST projekt záróakkordjaként. 

 

 

Forrás: veszprembalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> BALKÁNI ZENE JÁRJA ÁT VESZPRÉM UTCÁIT

>> MIÉNK EZ A CIRKUSZ A STRAND FESZTIVÁLON