Milyen időjárás érkezik az európai fővárosokba?


2023.10.08 - Balatonica
szivárvány aszfalton

Országszerte változóan felhős idő várható ezekben a napokban, de a délutáni órákban még mindig 20-28 fokra melegedhet fel a hőmérséklet. És vajon milyen időre számíthatnak azok, akik Európa valamely másik szegletébe utaznának a héten?




BÉCSBEN a hét első felében esőre lehet számítani, majd a hét további részében is felhős marad az ég, a szél mérséklődni fog, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 fok körül várható.

BERLINBEN a borult idő váltakozik esős időszakokkal, fokozatosan csökken a nappali hőmérséklet, akár 10 fok alá is csökkenhet, marad a szeles időjárás.

PÁRIZS felhős, de meleg napokkal indítja a hetet, 27 fokos csúcshőmérséklettel, majd a hét második felétől jelentkeznek kisebb esők és némi lehűlés.

LONDONBAN is meglepően szép idővel nyit a hét, 24 fokokat is mondanak, majd a hét második felétől egyre több esőre, szélre és hideg légáramlatokra lehet számítani.

MADRID a jövő hétvégéig kitartóan napos, meleg időt ígér (még mindig nem ritka a 30 fok napközben), utána viszont egy hidegfront éri el a légterüket, ami majd esőt is hoz.

RÓMÁBAN lesz mind közül a legtöbb napsütés és a legtisztább égbolt, valamint nem túlzás állítani: forró idő, 33 fokkal.

 

Forrás: freemeteo.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> IDE UTAZZUNK, HA OKTÓBERI FORRÓSÁGRA VÁGYUNK

>> SIÓFOK OKTÓBERBEN GASZTRO ÉLMÉNYEKKEL BOMBÁZ