Mandulás minifesztivál Balatonakaliban


2023.09.17 - Balatonica
mandula termése

A mandulát ősidők óta fogyasztjuk és alkalmazzuk szívgyógyszerként és bőrápolóként is. A mandulás településként elhíresült Balatonakali még csak a második alkalommal szervezi meg saját mandulaszüretét, de máris színvonalas minifesztivállá nőtte ki magát az esemény.




2023. SZEPTEMBER 23. SZOMBAT 14 ÓRÁTÓL MANDULASZÜRET BALATONAKALIBAN. Helyszín a Hóvirág utca keleti végén található Mandulás, ahol idén állítólag kevésbé jól hozott a termés, de az ünnepnap fesztiválhangulát akkor sem hagyják elrontani a helyiek.

Az egész napos program 14.10-kor szakmai előadással veszi kezdetét, ahol Rácz Szabó Róbert, a Magyar Gyümölcsfaiskolák Országos Egyesületének Elnöke a mandulák fagykár elleni védekezéséről beszél. Ezt követi 15:00-kor a II. Országos Mandulatörő Verseny, ahová a 2 fős csapatoknak előre kell regisztrálniuk. 15.30-kor Gábor Sándor, aranykoszorús mestercukrász kóstolóval egybekötött előadásán bemutatkozik a „Balaton virágai” praliné.

16:00-tól zenés programok szórakoztatják a szüretelőket Balatonakali csodaszép mandulása mellett. Színpadra lép a Con Classe Duó és a Merly Street Band. A rendezvény teljes időtartama alatt Mandulavásár a helyszínen! A jó borokról a Mörk Pincészet, a finom falatokról a Szekér gondoskodik. Vacsoraidőben a Fék étterem mandulás ételekkel várja kedves vendégeit!

 

Forrás: llikebalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> SÜTŐTÖKÖS-MANDULÁS A 2023-AS ÉV FAGYLALTJA

>> EGY FALATNYI NAGYVILÁG KESZTHELY SZÍVÉBEN