Magyar hajó lett vitorlázó világbajnok!


2023.12.04 - Balatonica
hajó irányítópult műszerfal

Az SSL (Star Sailors League) egy olyan nemzetközi szervezet, amely a legjobb vitorlázók számára rendez világversenyeket. A Kanári-szigeteken rendezett SSL Gold Cup döntőjét Berecz Zsombor vezetésével a magyar csapat nyerte meg.




A magyar hajó szinte végig vezetett az SSL GOLD CUP vasárnapi fináléjában, sem az olaszok, sem a hollandok, sem a spanyolok nem tudták beelőzni. A legjobb nyolc között versengő magyar csapat volt az egyetlen, amely saját tengerparttal nem rendelkezik. A hétvégi győzelem a magyar vitorlázás eddigi legnagyobb sikerét jelenti.

A Kanári-szigeteken rendezett eseményen minden résztvevő ugyanolyan SSL 47-es hajóval szállt vízre, így a magyar színekben induló Sámánok csapata is. A kapitány a tokiói olimpián ezüstérmet szerzett Berecz Zsombor volt, a két kormányos a 14-szeres világbajnok Majthényi Szabolcs, illetve Bakóczy Róbert. A magyar szövetség honlapja idézi a friss villágbajnok kapitány nyilatkozatát: Mi a titok? Ha elhiszed, hogy győzni tudsz, akkor nyerni fogsz. Ilyen egyszerű!

 

 

Forrás: eurosport, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> ISKOLAHAJÓ PROGRAM INDUL BALATONFÖLDVÁRON

>> ELSŐ SZEZONOS VITORLÁZÓ VAGY? EZEKET AZ INFORMÁCIÓKAT TUDNOD KELL!