Lábas Viki beszáll a táncba


2023.09.18 - Balatonica
lábas viki táncol

A Margaret Island eddigi történetének legnívósabb produkcióját viszi színpadra a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével: a popzene, a vers és a kortárstánc egybefonódásából születik egyedi összművészeti produkció. A 8 állomásos országjáró turné október 14-én köt ki a veszprémi Hangvillában.




Az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb hazai zenekara, a Margaret Island és a Szegedi Kortárs Balett Szabadon szép a tánc (vagy Fénytörés) című közös projektje egyedi élményt kínál közönségének. A dalok és a tánc szerves egységgé formálása olyan utazásra csábítja a nézőket, amelyben a zenekar dalszövegeiben rejlő üzenet és a dallamaik által keltett hangulat életre kel és megmozdul, láthatóvá válik a színpadon. A zeneileg is újragondolt dalcsokor ezáltal egyedi víziókban elevenedik meg, hol kissé elrajzolva, hol hangsúlyozva az eredeti mondanivalókat.

A Czár Gergely koreográfus-rendezővel megálmodott színpadi műben a zenekar énekesnője, Lábas Viki a nézőkkel közösen csöppen bele egy látszólag darabjaira hullott világba, ahol az egyetlen lehetséges útnak az újrakezdés, újjáépítés látszik. A Szegedi Kortárs Balett koreográfiájára áthangszerelt műsor egyedi díszlettel és vizuális megoldásokkal egészül ki. Az est egyik fénypontjaként Lábas Viki is beszáll a táncba a balett társulat táncosai mellett. A veszprémi Hangvilla közönsége október 14-én részesülhet a varázslatosnak ígérkező élményben.

 

 

Forrás és fotók: Facebook esemény

KAPCSOLÓDÓ

>> ZÓRA ÉLMÉNYKONCERTJE A GYENESDIÁSI MOZIBAN

>> VILÁGZENE ÉS KÖZÖS TÁNC HÁROM NAPON ÁT