Környezettudatos Balaton: programajánló


2024.03.19 - Balatonica
erdő család

Március 22-én, a víz világnapján, valamint az előtte és utána következő napokban a Balaton környékén több program fókuszában is a víz témaköre áll majd. A környezettudatos családoknak szóló programajánlónk következik.




Hévízen március 21-én, csütörtökön 17.00 órakor az újonnan megnyílt Deák téri könyvtárban Hermann Katalin művészettörténész tart előadást Víz a képzőművészetben címmel, majd előzetes regisztrációhoz kötött élményfestésen alkothatnak az érdeklődők.

Március 22-én, pénteken Siófokon edukatív és szórakoztató programkavalkáddal a Főtérre vár gyerekeket és felnőtteket a Dunántúli Regionális Vízmű 9.00 és 14.00 között. Lesznek kézműves és vizes játékok, színpadi kvíz, laborbemutató, valamint az érdeklődők megtekinthetik a DRV diagnosztikai autóját és munkavédelmi eszközeik egy részét. Természetesen nem maradhat el a megszokott gyermekkoncert sem, idén Kovácsovics Fruzsina és zenekara lép fel, majd átadják víz világnapi rajzpályázatuk nyereményeit a díjazottoknak. Interaktív programokból sem lesz hiány, feltárul egy mentő-, egy tűzoltó- és egy szemetesautó belseje és a jelenlevők megismerkedhetünk a biztonságos fürdőzés szabályaival is.

A Nők a Balatonért Egyesület a víz világnapja alkalmából szabadtéri, interaktív balatoni „kincskereső” játékot hirdet családok, baráti társaságok, de akár egyéni indulók részére. Az esemény vasárnap (március 24.) Balatonfüreden lesz, a Tagore sétányon található Bodorka Látogatóközpont előtt. Nevezni 14.00-15.30 között, játszani pedig 17 óráig lehet. A kincskereső játék előtt, 14 órakor megkoszorúzzák a Balatont.

Balatongyörökön, a strand bejáratánál ugyancsak vasárnap 15 órától megrendezik a hagyományos Víz-Napi Balcsi-Partit, ahol rengeteg érdekes információt tudhatnak meg a résztvevők a vízzel kapcsolatban. A Balaton megkoszorúzása mellett játékparkkal, papírhajó hajtogatással és vízkóstolással is várják a gyerekeket és szüleiket.

 

 

Forrás: HelloVeb.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> VÍZ VILÁGNAPI GEOTÚRA MONOSTORAPÁTIBAN