Kora tavaszias időben karácsonyozhatunk


2022.12.20 - Balatonica
nő napfürdőzik fenyőfák között

Nagyon vártuk a fehér karácsonyt, de úgy tűnik, inkább tavaszi szellő fogja bejárni az ünnepi napokat. Aki fagypontra, jeges utakra, némi hószállingózásra vágyik, még a napokban járjon utána, amíg tart a decemberi hideg.




Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzésében szerepel, hogy december 24-én szombaton, szenteste napján többnyire erősen felhős idő valószínű. Néhol gyenge záporeső előfordulhat. Az élénk déli, délnyugati szél helyenként megerősödik. Hajnalban 0 és plusz 6, kora délután 5 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Karácsony első napján, december 25-én vasárnap közepesen felhős idő a legvalószínűbb. Néhol kisebb eső, zápor nem zárható ki. A nyugati, délnyugati szél olykor megélénkülhet. A minimum-hőmérséklet 0, plusz 5, a maximum-hőmérséklet 5, 12 fok között alakulhat.

Sokan reménykedtek, hogy idén végre fehér lesz a karácsonyunk, hiszen a hétvégén már lehetett síelni és szánkózni a Normafán, illetve a Balaton déli partján megindult a jegesedés, ahol a hideg, fagyos éjszakák után mínusz öt, mínusz hat fokig is csökkent a hőmérséklet vasárnap reggelre. Valószínűleg ezek voltak a legtéliesebb pillanatok idén decemberben. 

Aki csakazértis szeretne elcsenni valamit a havas táj és a karácsonyi vásárok együttes élményéből, a napokban még átruccanhat északi szomszédainkhoz, Szlovákiába vagy Csehországba, ahol ilyen idő fogja várni. A mellékelt képet, ami a cikk megírásával egyidejűleg készült, a morvaországi Brno városkájából küldjük.

 

Forrás: napi.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> A FEHÉR KARÁCSONY MÍTOSZÁNAK NYOMÁBAN

>> 100 KM/H FELETTI SZELEK SÖPÖRTEK VÉGIG A BALATONNÁL