Háromszor is jön a Mikulás a Balatonra


2023.11.17 - Balatonica
mikulás szuvenír piros pöttyök

Idén decemberben három különböző műfajú programot ajánlunk Mikulásra. Balatonfüredre és Siófokra befut a gyerekhajó, fedélzetén a Télapóval, Keszthelyen a Grincs ijesztget, hogy elrabolja a Karácsonyt, a Lóczy-barlangban játékos feladatok várják a kiskorú felfedezőket.




December 2: MIKULÁS GYEREKHAJÓ

A BAHART Mikulás 2023. december 2-án ellátogat a névnapos zászlóshajó, a Szent Miklós fedélzetére. Természetesen nem üres kézzel jön a Télapó, hiszen puttonyában minden jó megtalálható, mint például piros alma, mogyoró. Vitorlabontás: Balatonfüred Hajóállomásról 11:00-12:15, Siófok Hajóállomásról 15:00-16:15.

 

December 5: KARÁCSONYI MESESZÍNHÁZ

A szörny, aki elrabolta a karácsonyt meseszínház darabot a Pesti Művészszínház Fogi Gyermekszínház adja elő. A Grincs egy cinikus, zsémbes zöld szőrmók története, aki el akarja lopni a karácsonyt, ám végül egy kislány őszinte ünnepi lelkesedése szívhez téríti. Vicces és szívmelengető történet a karácsony lényegéről és az optimizmus megtörhetetlen erejéről. Játsszák: december 5. 10-11 és 14-15.

 

December 6: BARLANGI MIKULÁS

Lóczy-barlangban lámpások fognak világítani, melyek fényénél Szent Miklós püspök, az első Mikulás életének legérdekesebb fejezeteiből életképeket rendeznek be. Végigsétálva a barlangon minden állomásnál egy-egy rövid történetet hallhatnak a résztvevők. A barlang fölötti látogatóközpont terében kis papírmikulásokat kereshetnek a gyerekek, akinek sikerül megtalálni egyet, ajándékot kap! Turnus indul december 6-án délelőtt 9.00 -12.00, délután 14.00 -17.00 óráig minden egész órában.

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> A TIHANYI VISSZHANG ELTŰNÉSE

>> ÚJ PERSPEKTÍVÁK. A BALATON-FELVIDÉK BARLANGNÉZETBŐL