Hányféle Maserati lesz kiállítva a Festetics-birtokon?


2023.08.27 - Balatonica
Maserati embléma lenyugvó nap

Szeptember 2-3-án a veterán járműveké a főszerep Keszthelyen. A második alkalommal megrendezése kerülő Festetics Concours d’Elegance autó szépségversenyen a Maserati klasszikus modelljei mellett '50-es és '60-as évekbeli veterán csodák lesznek megtekinthetők.




A Festetics Concours d’Elegance-on már tavaly is igazi különlegességek képviseltették magukat: a 2022-es esemény Best of Show díját egy Siddeley Special 6 nyerte el, a közönségdíjat egy Jaguár XK 140 érdemelte ki. Az idei indulók között szerepel egy több mint 100 éves, 1922-es Citroën-modell is. A veterán szépségversenyre benevezett jármű-kuriózumok mellett kiállított egyedi modelleket is megcsodálhatnak az érdeklődők. A rendezvényen szereplő 1936-os Talbot Lago versenyautó egyedülálló az egész világon, egy 1914-es Ford T-Modell pedig a tavalyi verseny legidősebb résztvevője volt.

A rendezvény egyetlen autós támogatója a Maserati Wallis Motor. Az olasz luxusautó kizárólagos hazai forgalmazója külön Maserati-szigeten állítja ki a márka aktuális, legújabb modelljeit, amik mellett a látogatók klasszikus Maseratikat is megcsodálhatnak. Biztosan látható lesz egy Mistral 3700 Coupé, melyből a világon mindössze 948 db-ot gyártottak, 1963 és 1970 között; egy 1986-os gyártmányú Biturbo Spyder, amely a cabrio design nagy visszatérése volt; egy 1999-es Quattroporte IV, amely a modelltípus utolsó 50 darabjának egyik példánya; egy 2009-es Quattroporte V, amely folytatta a „négyajtós” luxus imázsát; a csakis gyakorlott vezetőknek ajánlott Shamal egyik ritka példánya; és egy 3200 GT, amely az előző Maserati-generáció jórészt szögletes formáival teljesen szakítva szinte csak íves vonalakat mutat.

A klasszikus különlegességeket felvonultató seregszemlén, melynek az egyedülálló szépségű Festetics-kastély udvara ad otthont, a tulajdonosok idén három kategóriába nevezhetik jármű-különlegességeiket. A többtagú szakmai zsűri a motorkerékpárok, az 1950 előtt gyártott, valamint az 1950-1960 között szerelt autók csoportjaiban osztja majd ki díjait.

 

Forrás: hirbalaton, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> BALATON CLASSIC, AHOL A VETERÁN AUTÓK VERSENYEZNEK

>> KÁPRÁZATOS VETERÁN AUTÓCSODÁK A FESTETICS BIRTOKON (2022)