Ünnepi évre készül Keszthely


2022.03.21 - Balatonica
Ünnepi évre készül Keszthely

Éljük meg együtt Keszthelyt! elnevezéssel több mint négyszáz rendezvényből álló programsorozattal köszöntik a város 775. születésnapját.




Az ünnepi évben a Vajda-gimnázium alapításának 250., továbbá a Georgikon létrejöttének 225. évfordulójáról is megemlékeznek Keszthelyen.

A három év után visszatérő és megújuló Helikoni Ünnepségekkel, egy rendhagyó helytörténeti könyvvel, formabontó kulturális sétákkal és játékokkal, városnapi közös tortázással, valamint Charlie-koncerttel is ünnepelnek idén Keszthelyen. Nagy Bálint polgármester a sajtótájékoztatón elmondta: a Goldmark Művelődési Központtal és a civil szervezetekkel, partnerekkel együtt azon dolgoznak, hogy egész esztendőben ünnepi hangulat legyen a városban – számolt be a Zala Megyei Hírportál.

Az ünnepi év keretében helytörténeti rovatot indítanak Keszthely weboldalán, és jubileumi játékokat szerveznek a Hello Keszthely applikációban

Az év első jelentősebb eseménye a Helikoni Ünnepség lesz április közepén. Erre több mint száz iskola kétezer diákja jelentkezett. A város születésnapja apropóján az eddigieknél is jobban bevonják a helyi közösségeket, művészeti csoportokat, amelyek külön színpadot kapnak a bemutatkozásra. A versengést 20 művészeti kategóriában, hat helyszínen tartják, sorolta Szálinger Balázs József Attila-díjas költő, az „Irodalmi alkotás” kategóriafelelőse. 

A jubileumi évben a VSZK mellett közösségi teret alakítanak ki okospaddal, térbútorokkal, interaktív információs pontokkal, és szeretnék a város kulturális értékeit minél szélesebb körben megismertetni – olykor akár meghökkentő helyszíneken, figyelemfelkeltő projektekkel is.