Nyitnak a balatoni jégpályák


2022.11.25 - Balatonica
egy pár korcsolya siklik a jégen, mögötte híd

A világon legelsőként nyílt műjégpálya a londoni Glaciarium volt 1876-ban, egy pici fedett sátorban. A Balaton környéki korcsolyapályák nyitánya mindössze az elmúlt évekre vezethető vissza, de miután rögtön elsőrangú feltételekkel fogadták a korcsolyázókat, könnyű sikert arattak. Idén télen három tóparti városban várnak vissza.




Jégre mindenki! jeligével nyit november 26-án a Balaton legszebb fekvésű jégpályája a balatonboglári BAHART kikötőben, a Boglárka Bisztrónál. Facebook oldalukon real time közvetítik a pálya építését. Az elmúlt évek tapasztalata alapján 16x25 méteres pályán tudunk siklani, ami mellett bisztró, melegedő, korcsolyabérlési és élezési lehetőség is várja a hobbi sportolókat. Boglár saját amatőr hokicsapattal is rendelkezik, akik már szintén edzenek a nyitásra.

A Balaton legrégebben (hetedik éve) üzemelő műjégpályája, a balatonlellei BL YachtClub hatalmas jégpálya-nyitó bulival robbantja be az idei szezont a december 3-i hétvégén. A közvetlenül a vízparton, ősfás park közepén található rendezvényhelyen lesz karácsonyi vásár, GasztroPiknik, Mikulás Regatta vitorlásverseny, és különféle jótékonysági akciókat is hirdetnek. Az elmúlt években kombinált jeggyel wellnesezni is lehetett helyben.

Balatonfüred népszerű műjégpályája a Zákonyi-parkban (a Zákonyi utca mélygarázsa fölött) a tervek szerint december 10-től várja a korisokat. A 900 négyzetméteres jégfelületen egyszerre 220-an férnek el. A többi helyhez hasonlóan a belépők árát némileg megemelték, de a kiskorú helyieknek hétköznap továbbra is ingyenes lesz. A környéken számos étterem és borterasz tart nyitva a teljes téli szezonban, így éhen-szomjan sem fog maradni senki.

 

Forrás: hirbalaton / likebalaton / balaton.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> BICIKLIK TEKERIK A MOZIT ALSÓÖRSÖN

>> ORSZÁGÉPÍTŐ TÚRÁZÁS GYÖNYÖRŰ IDŐBEN