Fotósviadal és teljesítménytúra


2023.04.21 - Balatonica
fotós az erdőben

A Fotósviadal Jelvényszerző Túra egy egész évet átívelő teljesítménytúra, mely ötvözi a kirándulás és megismerés örömét a jól ismert Fotósviadalos kreativitással. A Pannon Fényképészkör Egyesület legújabb projektjén a részvétel profi és amatőr fotósok előtt egyaránt nyitva áll.




A Jelvényszerző Túra program során a regisztrált résztvevőknek a Veszprém-Balatonfűzfő-Tihany háromszögben található 16 checkpointra kihelyezett táblákon szereplő QR kód beolvasása után, az ott kapott instrukciók alapján kell az adott témát megfotózni, majd feltölteni a megadott felületre. A helyszínek egyediek, a témák különlegesek, a túra pedig családbarát. A program 2022. június 01-én indult útjára de bármikor, bármilyen időponttól van lehetőség a csatlakozásra. Bármilyen fényképezőgéppel vagy akár telefonnal is van lehetőség a kreatív témák megfotózására. Minden résztvevő, aki a túrát teljesíti, azaz valamennyi témára küld be az adott helyszínen készült releváns fotót, a túra teljesítését elismerő jelvényt kap ajándékba. Ezen felül pedig a szakmai zsűri által kiválasztott képekből a tavalyi évhez hasonlóan 2023 év végén is kiállítást szerveznek, ahol bemutatják a legjobb, legkreatívabb képeket az Apátsági Rege Cukrászdában, Tihanyban. 

 

 

A Fotósviadal eredetileg olyan egynapos rendezvény, ahol az amatőr és tapasztaltabb fotósok kreatív-játékos feladatokon keresztül versengenek egymással. A hagyományteremtő jelleggel indult versenyt a Pannon Egyetem Fényképészkör hasonló jellegű külföldi rendezvények alapján szervezte meg, első alkalommal 2010 tavaszán Veszprémben. 2023. május 07-én ismét a királynék városa ad otthont a VII. Fotósviadalnak. A mozgalmas, egész napos kihívást jelentő verseny összehozza a fényképészet szerelmeseit kortól és szaktudástól függetlenül. A rendezvény ideje alatt a kijelölt checkpointokon leadandó 8 fotót Veszprém történelmi városrészében készíthetik el a résztvevők. Ugyanakkor idén először lehetőség nyílik ONLINE is részt venni a kihíváson. A Fotósviadal vándorkupáját a győztes sorozat készítője viheti haza.

 

Forrás: veszprembalaton2023, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> FOTÓS IDŐUTAZÁS: AHOGY NAGYAPÁINK SZÜRETELTEK

>> ÜTŐS KISFILM JÖTT KI A VÍZIMENTŐK MUNKÁJÁRÓL