Felárasak lesznek a Netflix játékai?


2024.01.09 - Balatonica
game over felirat

A Netflix streaming szolgáltató 2021 novembere óta mobiljátékokat is elérhetővé tesz a platformján keresztül, amelyek száma lassan eléri a százat, és közülük számos a csatorna népszerű sorozataira épül. A legújabb értesülések szerint lassan vége a szép időknek, azaz a játékokért az előfizetésen felül is fizetnünk kell majd.




A Netflix részben más gyártók játékait formalmazza, részen sajátokat gyárt az erre a célra felépített játékstúdiójában. A recept tehát nagyon hasonló a filmekhez, dokukhoz, stand-upokhoz és sorozatokhoz. A mobil játékok előállítása azonban egyrészt plusz költségeket jelent, másrészt egy fizetőképes közönségréteg fogyasztja őket: ezekből pedig nyilván az következik, hogy előbb-utóbb több pénzt is el lehet kérni értük.

A The Wall Street Journal értesülései szerint a Netflix hónapok óra tárgyal és mérlegel annak érdekében, hogy megfelelő időzítéssel bevezesse az alkalmazáson belüli fizetéseket a játékok letöltéséért. Máskülönben az olcsóbb megoldást választók reklámokkal fognak találkozni a játékok lehívásakor. A lényeg, hogy addig próbáljátok végig a játékpalettát, ameddig nem kérik el a kártyaadatokat cserébe.

 

 

Forrás: hvg.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> A MAGYAROK 10 KEDVENC FILMJE 2023-BAN

>> UNOD A NETFLIXET? NÉZD EZEKET!