Fábián Juliról teret neveztek el


2022.12.19 - Balatonica
névtábla Fánián Juliról

Rádiónkon szinte minden nap szól Fábián Juli: az életműve nagyon közel áll ahhoz a zenei hangulathoz és gondolkodásmódhoz, amit a Balatonica képvisel. Pénteken teret neveztek el róla a 9. kerületi Budapest Parknál.




Péntektől Fábián Juli térnek hívják a IX. kerületi Budapest Park előtti területet. A tehetséges, népszerű énekes öt évvel ezelőtt ezen a napon hunyt el 37 évesen. A kezdeményezés az idén 10 éves Budapest Parktól indult, ahol Fábián Juli számos nagy sikerű koncertet adott, az ötlet megvalósításában a Főváros, Ferencváros önkormányzata és a Fábián Juli Emlékalapítvány segédkezett.

Szepesi Mátyás zenész, az énekesnő egykori menedzsere, az előadó-dalszerző emlékét ápoló, valamint nehéz helyzetben lévő zenészeket és zeneipari háttérembereket támogató Fábián Juli Emlékalapítvány elnöke kiemelte: akik őt ismerték, azok felelőssége, hogyan emlékezhetnek a jövőben Fábián Julira.
Emlékbeszédében így idézte fel az énekesnő különleges lényét: Bárkivel beszélgettél, mindig azt érzékeltetetted a másikkal, hogy ő a fontos. Neked még egy sziklafal is könnyedén megnyílt volna. Azt szeretném, ha úgy gondolnának rád, mint akinek nemcsak a hangja, a haja, hanem a szíve is aranyból volt.

A szakma és a közönség által az egyik legtöbbre tartott magyar díva 2007-ben és 2008-ban a Montreux Jazz Voice Competition legjobb nyolc énekese közé jutott. A dzsessz és a pop műfajában számos sikeres produkció részese volt: szerepelt az Erik Sumo Bandben, a Barabás Lőrinc Eklektric-ben, de készített lemezt a Fábián Juli Jazz Riff-fel, Sárik Péter zongoristával és Zoohackerrel is. 2023. július 9-én, Fábián Juli születésnapján utcabált rendeznek a Budapest Parknál. Hallgassátok őt szeretettel!

 

Forrás és kép: Zene.hu

KAPCSOLÓDÓ

>> 42 ÉVE SZÜLETETT FÁBIÁN JULI