Élménykör a Balaton-felvidéken


2023.03.21 - Balatonica
fa réteges törzse

Tudatos kulturális és turisztikai szolgáltatásfejlesztés témakörben 5 alkalmas mentorprogramot indít a Kortárs Építészeti Központ és az ADI Stúdió a TÁJTÉKA projekt keretében. A képzés gyakorlatba átültethető tudást nyújthat helyi vállalkozóknak, termelőknek, kulturális intézmények vezetőinek és a civil közösség tagjainak is.




A TÁJTÉKA projekt szervezői a Balaton-felvidékről alkotott sztereotip elképzeléseket szeretnék megváltoztatni úgy, hogy megkeresik, összegyűjtik és megmutatják azokat a régi és új értékeket, gyakorlatokat és jövőformáló kezdeményezéseket, amelyek az itt élők és a tájat megismerni vágyók valós igényeire építve segítenek fenntartani a Balaton-felvidéki kultúrtájat. Ezt jelenti számukra az intelligens tájhasználat.

Elindították a téma eddigi legnagyobb átfogó kutatását a térségben, ennek eredményeit egy 3 részes kiadványsorozatban osztják meg. Ehhez kapcsolódóan a helyi közösségekkel nyilvános eseményeket szerveznek. Bár ezek a programok a látogatókat is bevonják, a szervezők elsődleges célja a helyi közösségek, a szakmai közeg, a döntéshozók, az aktív vállalkozók és a kulturális szektorban tevékenykedő szervezetek segítése egy összetett együttműködési program kialakítása révén.

 

Forrás: Tájtéka Facebook

 

Ennek a többlépcsős folyamatnak a részeként indítják el az Élménykör a Balaton-felvidéken: Tudatos kulturális és turisztikai szolgáltatásfejlesztés képzést és műhelymunkát. A programot az hívta életre, hogy egyre nagyobb az igény a turizmus újragondolására és a fenntarthatatlan gyakorlatok visszaszorítására.

A képzés előadója Bódis Gábor, a Hungary NEXT ország-márka-műhely alapító-vezetője, nagy tapasztalattal rendelkező turisztikai marketing és menedzsment döntéshozó, egyetemi oktató. A képzések időpontjai: április 14., 21., 27., május 5. és 12. 9.00-től 15.30-ig. A helyszín 5 Balaton-felvidéki település kulturális-és vendéglátó intézménye.

A képzésre jelentkezni április 2-ig itt lehet.

 

Forrás: veszprembalaton2023, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> KUTATTÁK A BALATON-FELVIDÉKET: MESEFÁKRA ÉS SZŐRDILEMMÁRA BUKKANTAK

>> SZAVAZZ A LEGJOBB EURÓPAI ÚTICÉLRA!