Szavazz a legjobb európai úticélra!


2023.02.03 - Balatonica
Európa térképe

Veszprém bekerült Európa legjobb 2023-as úticéljai közé. A 21 tételes listán olyan klasszikus turistacsalogatókkal versenyez, mint Toledo, Prága és London. Február 20-ig szavazhatunk, hogy minél előkelőbb helyen végezzen. Még jobb, ha a személyes jelenlétünkkel is leadjuk a voksunkat a kulturális fővárosi év folyamán.




A brüsszeli székhelyű European Best Destinations idén 14. alkalommal hirdeti meg a legvonzóbb európai úticél online szavazását. Céljuk, hogy minél szélesebb körben promotálják a kulturális turizmust. Nagy büszkeségünkre az idei jelöltek közé került Európa 2023-as Kulturális Fővárosa: Veszprém. (A másik két regnáló kulturális főváros, Temesvár és Elefszina nincs rajta a listán). 

Ebben a mezőnyben versenyzünk: Prága, Varsó, London, a hollandiai Delft, Essen és Mannheim, Koppenhága, Maribor, Bécs, Toledo, Tossa de Mar és Sóller (Mallorca), Athén, Rodosz és Mílosz szigetei, az olaszországi Cittadella, Ascona-Locarno, Grenoble a francia Alpokban, Porto Santo (Madeira) és Faial (Azori-szigetek). A tavalyi győztes Ljubljana lett, tehát nem feltétlenül a nagy halak gyűjtik be az aranyérmet. Szavazni itt lehet.

Az idegenforgalmi kedvcsinálás egész évben és különféle kategóriákban folytatódik a honlapon. Találunk itt programajánló listát a legszebb természeti látnivalókhoz, a legjobb borvidékekhez, a legtisztább tengerpartokhoz, a legromantikusabb hétvégi kiruccanásokhoz vagy a legalkalmasabb konferencia helyszínekhez. A látóhatár mindig Európa határáig terjed. Magyarország több kategóriában előkelő helyen mutatja magát, így például az Adventi Ünnep a Bazilikánál zsinórban kétszer nyerte el a legjobb karácsonyi vásár címét.

Nézelődjetek, inspirálódjatok, szavazzatok!

 

Forrás: veb2023, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> IDE UTAZZUNK, HA OKTÓBERI FORRÓSÁGRA VÁGYUNK

>> 5 FESTŐI TÓVIDÉK ÖT KONTINENSEN