Cuki változások az Android operációs rendszerben


2023.09.07 - Balatonica
android zöld logó

Az idén 25 éves Google úgy döntött, hogy megváltoztatja a 2005-ben felvásárolt mobil operációs rendszerének, az Androidnak jól ismert zöld kabaláját és egyéb régről megszokott beállításokat. Az új külső új ambíciókat takar a jövőre nézvést.




Az Android 14 közeledtével a Google bejelentette, hogy az Android kabala friss, 3D-s megjelenést kap és változik a platform logója is. A vállalat október 4-én rendezvényt szervez a Pixel 8 sorozat bejelentésére: valószínűleg ott fog megjelenni először az új Android márkajelzés, majd régi készülékeink is ennek megfelelően frissítik magukat.

 

 

Az Android baba végre kilép a síkból, térbelivé válik, új színeket is kap, beleértve a szivárványos felületet, kiegészítőket (például fejpántot és sapkát), valamint néhány játékos animációt. Megváltozik az Android logóbéli írásmódja is, a logóban eddig szereplő csupa kisbetű helyett igazi névvé válik: a kezdőbetűje ugyanis nagybetű lesz. A Google bízik abban, hogy az apró, de jelentős betűtípus-frissítések az eddiginél jobban fogják kommunikálni az androidos eszközök és a Google-alkalmazások és -szolgáltatások közötti kapcsolatot.

 

Forrás: HVG / naphíre, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> A HÉT IDÉZETE A 25 ÉVES GOOGLE ALAPÍTÓJÁTÓL

>> 10 TIPP, HOGYAN HASZNÁLJUK OKOSAN AZ OKOSESZKÖZÖKET