Csupa nagyágyú jön az idei Művészetek Völgyébe


2024.02.16 - Balatonica
pipacsok

Bombasztikus színházi előadások és legendás zenészek várják a közönséget a 33. Művészetek Völgyében. Igazi közönségkedvencekkel bővült a már bejelentett program, lesz miből csemegéznie az odaadó kultúrafalóknak.




A MŰVÉSZETEK VÖLGYE az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja, évről évre kiszolgálja a könnyűzene, a jazz, a világzene, az irodalom, a színház és a gyerekprogramok széles közönségét, és 2024 sem fog csalódást okozni a visszajáró vendégeknek. Július 19. és 28. között a fesztivál ezúttal is mindennap rendkívüli előadásokkal készül.

Igazi legendákkal találkozhat a közönség a vigántpetendi Cirque du Tókertben, ahol a csillagok fénye alatt, a természet ölelésében élvezhetik a koncerteket. Tavalyi nagy sikerű völgyes debütálása után idén ismét felcsendülnek Zorán slágerei. Kern András Te majd kézen fogsz… című estjével érkezik Falusi Mariann-nal, Dés László pedig Básti Juli, Tóth Vera és Wunderlich József társaságában lép majd színpadra. A Budapest Bár is igazi sztárparádéval készül a völgyre, hiszen Kiss Tibor, Németh Juci, Rutkai Bori, Keleti András, Mező Misi és Tóth Vera szintén velük tart majd. Bródy János életműve esszenciáját mutatja majd a legkorábbi dalaitól a legújabbakig, míg a Csík zenekar ezúttal Presser Gáborral kiegészülve hozza slágereit. A Cirque du Tókert színpadán egy igazi vérpezsdítő musical is helyet kap, itt mutatják majd be a farmer atyjáról szóló Lévi Story! – A Farmerkirályt.

Színházi vonalon az Orlai Produkciótól a Múvilávot láthatják majd a fesztiválozók Trokán Nóra és Klem Viktor főszereplésével, a Vígszínháztól a Szélvész után című monodrámát, valamint elzarándokol a völgybe a Dante Isteni színjátékának Pokol című része alapján készült nagyhírű darab Gyabronka József előadásában. Az Art-Színtér az Ő meg Ő című zenés darabját mutatja be Kerényi Miklós Máté, Szendy Szilvi és Gombos Judit szereplésével. A Nézőművészeti Kft. a Kovács Lehel fémjelezte Pánik, avagy férfiak az idegösszeomlás szélén előadással, a Delta Produkció pedig Szabó Győző és Rezes Judit Loveshake című színházi duettjével érkezik.

A templom színpadának újonnan bejelentett programjai mellett a Poket zsebkönyvek udvara irodalmi előadásokból is kínál ízelítőt minden korosztálynak. A Vecsei H. Miklós és csapata által megálmodott vigántpetendi helyszínen pazar zenés és irodalmi műsorokkal készülnek a fesztiválozóknak.

 

 

Forrás: veol.hu, Fotó: Unsplash

KAPCSOLÓDÓ

>> TŰZ ÉS VÍZ: TEHETSÉGES BALATONI ÉLETUTAK

>> EURÓPAI PROJEKT KERETÉBEN LEHET PÁLYÁZNI A MŰVÉSZETEK VÖLGYÉBE